Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Könnyű lopás: Tenyérjóslás hatszázezer forintért

Jánossomorja - Ismét a hiszékenységre és segítőkészségre alapozva loptak meg egy férfit szerdán Jánossomorján. A sértett megtakarított 600 ezer forintját dunyhavásárlás és tenyérjóslás ürügyén lopta el két ismeretlen nő.
Régi dunyha vásárlásának ürügyével csengetett be egy ismeretlen nő szerdán délután egy férfihez Jánossomorján a Bercsényi utcában. A nő, miután nemleges választ kapott, azt kérte, legalább vécére engedjék be a házba. Az asszony, miután elvégezte dolgát, a konyhában jósolni kezdett a férfinek.

Először tenyérből jósolt, majd egy papírpénzt kért, miközben egy másik nő is megjelent a lakásban. Az asszony kevesellte az átadott pénzt, ezért még többet kért. A férfi levette a szekrény tetején lévő dobozt, amiben megtakarított pénzét – mintegy 600 ezer forintot – tartott, majd a nő kérésére egy zacskóba tette és átadta neki, amivel aztán a nő különféle mutatványokat végzett. A „jóslást" követően az asszony azt mondta, majd ő visszateszi a zacskót a szekrény tetejére, miközben társa elterelte a férfi figyelmét.

A nő úgy tett, mintha feldobná a pénzeszacskót a szekrényre, még egy zörej is hallatszott, amire azt mondta, véletlenül beesett a tasak a szekrény mögé. Ezt követően a két nő sietve távozott.
A férfi csak ezután próbálta kivenni a zacskót a szekrény mögül, ám megdöbbenve tapasztalta, hogy ott csak egy könyv van, ami korábban a szekrény tetején volt és a nő vélhetően ezt lökhette le.

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes(ek) ellen. A sértett személyleírása alapján az egyik nő körülbelül 160 centiméter magas, őszes, vállig érő hajú, enyhén molett testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú, bokáig érő, bő szoknyát viselt. Társa 25–30 éves, 160 centiméter körüli, rövid, barna hajú, vékony testalkatú. Az eddigi adatok szerint az elkövetők vélhetően egy piros vagy narancssárga színű személyautóval voltak.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik február 20-án, szerdán délután 1 óra körül látták a két nőt a környéken, vagy bármilyen információval rendelkeznek az ügyben. Jelentkezni lehet személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 215-433-as számon. A bejelentők adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

A rendőrök ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy senki se engedjen be idegeneket az otthonába, bármilyen ürüggyel is próbálkoznak. Kérik továbbá, hogy akihez házalással vagy más hasonló indokkal csengetnek be, értesítse a rendőrséget és lehetőség szerint jegyezze fel a „látogatók" járművének rendszámát is.

Olvasóink írták

 • 4. yxz 2008. március 06. 09:06
  „MIért van az, hogy ők sosem dolgoznak, az összes segélyt megkapják, közben meg márkás autóval furikáznak?”
 • 3. Sörös 2008. február 22. 19:52
  „Úgy van még egy ,,jó,, cselekedet a kisebbségtől... irtani az ilyen férgeket, ott a helyszínen.Anno lopásért minimum kéz levágás járt.Most pedig bizonyíték hiányában mehet.”
 • 2. mary 2008. február 22. 09:48
  „Akkor is sajnálom ezeket az embereket, ha nem tudom megérteni, miért tartanak ennyi pénzt otthon, mikor már szinte mindenhol elérhető valamelyik bank. Jánossomorján biztos.”
 • 1. noname 2008. február 22. 08:53
  „Ha meglátom az ilyen szutykokat, azonnal elkergetem az utcából és szólok a rendőröknek, hogy ellenőrizzék őket.
  Egyébként meg, ha valaki ennyire hülye...Sajnálatos.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enikő itthon: a baleset nem tántorította el a síeléstől

Egy hete hazatért a kórházból az Annabergnél síbalesetet szenvedett tizenhét éves Enikő. Állapota… Tovább olvasom