Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Kiosztották a Virágos Magyarországért verseny díjait

November 23-án, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén került sor a „Virágos Magyarországért" környezetszépítő verseny megyei díjainak ünnepélyes átadására. A települések képviselői dr. Szakács Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől vették át az elismeréseket.

A „legvirágosabb" település Győr-Moson-Sopron megyében 2007-ben Mosonszentmiklós lett, második helyezett Hédervár, harmadik pedig Sopronnémeti.

I. helyezett: Mosonszentmiklós


Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus ZRt, mint a verseny kiírói 2007. évre is meghirdették a „Virágos Magyarországért virágosítási, parkosítási és környezetszépítő verseny"-t.

A nevezési határidő lejártáig megyénkből összesen 25 település adta be jelentkezését (Ágfalva, Bőny, Csorna, Darnózseli (visszalépett), Enese, Fehértó, Fertőszentmiklós, Gönyü, Győr, Hédervár, Hegyeshalom, Kapuvár, Kimle, Kisbodak, Kunsziget, Lébény, Lipót, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Nagycenk, Sobor, Sopron, Sopronnémeti, Szil, Újkér). (Tavaly 27 megyei település vállalta a megmérettetést.)

A települések zsűrizését az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Mosonmagyaróvár, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft, valamint kerttervezők és kertépítők csoportosan végezték.

II. helyezett: Hédervár


A bírálat meghatározott szakmai szempontok szerint zajlott. Így megfigyelték és értékelték a zöldterületek minőségét, gondozottságát, a kiültetett növények minőségét, a színek és formák harmóniáját, a parkok, fasorok kialakítását, a lakosság, civil szervezetek és a helyi vállalkozások részvételét a virágosítási mozgalomban. Végül de nem utolsó sorban a települések tisztasága, gyommentessége is meghatározó szempont volt a települési rangsor kialakításában.

Az országos díjkiosztó ünnepségen, Gyulán (október 19.) a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2007. évben is különdíjat adott át a versenyben eredményesen szereplő megyei településnek. Az idén Lipót kapta az országos díjkiosztón Győr-Moson-Sopron megye különdíját.

A Győr-Moson-Sopron megyei díjkiosztón helyezésben részesült települések:

I. helyezett: Mosonszentmiklós

II. helyezett: Hédervár

III. helyezett: Sopronnémeti

A dobogós települések tárgyjutalmat, anyagi támogatást vehettek át, minden résztvevő emléklapot kapott.

Összeállította: Szarvas Klára környezetvédelmi szakreferens

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohánydömpingtől félnek az osztrák trafikosok

Ausztria - Úgy tűnik, egyelőre elmarad az osztrák trafikosok jövő hétfőre meghirdetett országos… Tovább olvasom