Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Kimaradt egy év támogatás

A regionális közigazgatási reformról, a tömegközlekedésről és a Szigetköz rehabilitációjára szánt állami források szűkösségéről beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Mosonmagyaróváron Pap János országgyűlési képviselő és Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere.
A Fidesz tegnapi sajtótájékoztatóján a tömegközlekedés kapcsán Pap János kiemelte: a buszpályaudvar áthelyezésével romlottak a városba jutás feltételei a környező településekről. Ennek tükrében az csak másodlagos kérdés, hogy volt-e egyeztetés a változtatásokról. Ezért a képviselő – amint elmondta – a jövő heti testületi ülésen sürgősségi indítványában javasolja egy bizottság felállítását képviselőkből és az érintett települések vezetőiből, hogy együtt alakítsák ki a tömegközlekedés valós modelljét.

A Szigetközre szánt állami forrásokról Pap elmondta: míg az Orbán-kormány idején egy személy eredményesen tudta képviselni a Duna ügyét mind Hágában, mind Szlovákiával szemben, addig a szocialistáknál vagy nincs képviselője ennek a kérdésnek, vagy egyszerre kettő is van. A honatya szerint ez kedvezőtlenül hat a megoldására. Kifogásolta azt is, hogy az elmúlt évre a Szigetközre megszavazott forrásokat elcsúsztatták és nem érkeztek pénzek a térségbe.

Széles Sándor a tervezett közigazgatási reformmal kapcsolatban elmondta: elsőként át kell tekinteni a közigazgatás működését. Fontos végiggondolni, hogy az államigazgatási feladatok közül melyek azok, amik nem feltétlenül központi szinten oldhatók meg, hogyan lehet decentralizálni. Az államnak bizonyos területekről vissza kell vonulnia, létszámot csökkentenie, de semmiképpen nem a fűnyíróelv alapján. Erre azonban csak akkor van esély, ha léteznek kidolgozott programok, amik az állam új szerepvállalásával összhangban tényleges cselekvési programként jelennek meg – hangoztatta Máriakálnok első embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moldávok a csomagtartóban

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a román fiatalember, aki két moldáv állampolgárt akart… Tovább olvasom