Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kilenc új pályázó jegyzőnek

„Második körben” a mosonmagyaróvári jegyzői poszt betöltésére kiírt pályázatra kilencen jelentkeztek.

Mosonmagyaróvár korábbi jegyzőjének jogviszonya közös megegyezéssel február óta megszűnt, azóta az aljegyző vezeti a városházát.Akadnak köztük belsős és külsős pályázók is. Az első, eredménytelen pályázatra jelentkezők közül most senki sem indult.

Az önkormányzat év elején pályázatot írt ki a poszt betöltésére, s akkor a három jelentkező közül a bizottság egyet támogatott, s személyére tett javaslatot a testületnek. Őt azonban az utolsó pillanatban a polgármester „levette napirendről" korábbi munkahelyére és munkaviszonyára vonatkozó információk miatt. Április elején rendkívüli ülésen ismét napirendre került a jegyzőválasztás, ám a zárt ülésen a korábbi három jelölt közül senkit sem támogattak, s új pályázat kiírásáról döntöttek a képviselők. Ennek a jelentkezési határideje a napokban járt le.

Szabó Miklós polgármester a Kisalföldnek elmondta: most összesen kilenc pályázat érkezett a városházára. „Vannak köztük belső és külső jelentkezők is" – tette hozzá, neveket azonban nem mondott. A városvezető szerint az önkormányzat igazgatási bizottsága a jövő héten hallgatja meg a jelölteket, s tesz majd javaslatot a testületnek az új jegyző személyére. Döntés a június huszonnyolcadikai testületi ülésen születhet.

„Szeretnénk, ha ezután minél hamarabb elfoglalhatná hivatalát az új jegyző" – mondta. Érdekes információ lehet, hogy első körben a pályázatát beadó három jelentkező közül a második körben senki sem vállalta a megmérettetést.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tanár, kevesebb gyerek

Az oktatás minőségének javítása érdekében huszonötre csökkentették az iskolai osztályok maximális… Tovább olvasom