Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kevés pénzből fejlődnek Mecséren

Az idén két utca kapott új aszfaltburkolatot Mecséren, de pályázati forrásból hamarosan felújítják az orvosi és védőnői rendelőt is.
A falu önkormányzata kis költségvetéssel, 39,5 millió forintból gazdálkodik. Iparűzési adóból mindössze 4,8 millió forint bevételük származik.

– A faluban több korszerűsítés is csak a civil szervezetek összefogásának köszönhetően valósulhat meg – részletezte Csaplár Zoltán polgármester. Az idei évben pályázati forrásokból a Táncsics utca és a Jókai utca kapott új aszfaltburkolatot. Emellett a település TOP-os pályázaton 24,5 milliós támogatáshoz jutott az orvosi és védőnői rendelő felújítására.

Mivel a tagóvodai létszám immár 25 fősre bővült, gondolkodnak kétcsoportos intézmény kialakításán. 
 
Csaplár Zoltán polgármester: Az orvosi rendelő belső felújításának szeretnénk még augusztusban nekilátni.
Csaplár Zoltán polgármester: Az orvosi rendelő belső felújításának szeretnénk még augusztusban nekilátni.


– Nagy segítség számunkra ez a támogatás, már augusztusban szeretnénk elkezdeni a munkálatokat, hogy a fűtési szezonra elkészülhessen a rendelő – mondta Csaplár Zoltán. A pénzt az épület teljes belső felújítására, akadálymentesítésére fordítják. A vizesblokkok, a burkolatok és az elektromos hálózat is új lesz.

– A jövőben az óvodát is szeretnénk felújítani, hogy a gyermekeket még komfortosabb környezetben fogadhassuk – tette hozzá a településvezető. Mivel a tagóvodai létszám immár 25 fősre bővült, gondolkodnak kétcsoportos intézmény kialakításán. Szintén pályázatból stég épülhet, illetve öltöző-tisztálkodó konténereket helyeznek ki a Duna partjára.

 Jelenleg készülnek az augusztus ötödikei falunapjukra, a minap pedig fotókiállítás nyílt a Baross Gábor Faluházban. Sinkó Lajos a szigetközi élővilágról készített felvételeit, illetve Molnár Imre nyugalmazott tanár „Képek a község életéből" című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

Nemrégiben megírtuk (Kisalföld, 2017. 06. 15. – „Autósok előtt zárva"), hogy a mecséri Lickó hidat elhasználódott állapota miatt lezárták a gépjárművek elől. A polgármester felvetése szerint egy remek turisztikai látványosság lehetne az egykori keskeny nyomtávú kisvasúthálózat rekonstrukciója, mely a hídon át a lébényi vasútállomást kötné össze a Szigetközzel. 

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig várunk a szemétszámlára

Mikor számíthatunk szemétszámlára? Kapott-e finanszírozást a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási… Tovább olvasom