Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Kétszer annyi baleset történt Jánossomorján

Míg a személy, a közrend és a vagyon elleni bűncselekmények csökkentek, a közlekedési bűncselekmények száma csaknem megkétszereződött egy év alatt Jánossomorján.
Barna Árpád, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője és Csombók Imre, a Jánossomorjai Rendőrőrs őrsparancsnoka szerdán tájékoztatta a városvezetést a település közrend- és közbiztonsági helyzetéről.

 Míg 2014 szeptemberétől tavaly szeptemberig 87 bűncselekményt regisztráltak, addig azt követően 58-at, ami 34 százalékos csökkenést mutat. Ezen belül egyébként a személy elleni bűncselekményeknél láthatunk elsősorban jelentős változást: a szám 25-ről 9-re apadt. A korábbi évek tapasztalata szerint ezeket a bűncselekményeket többnyire rendezvények idején követik el. Ezek biztosítására a rendőrőrs kellő létszámmal tudott felkészülni. A vagyon elleni bűncselekmények is megfeleződtek (32-ről 16-ra). Az ismertté vált bűncselekményeket ugyan helyiek követték el, de továbbra is figyelnek az utazó bűnözőkre – ígérik a szakemberek.

Barna Árpád kiemelte a kamerarendszer szerepét, mely a bizonyítási eljárás során nyújt hathatós segítséget. A kapitány azt ajánlotta a városvezetés figyelmébe, hogy a jövőbeni kamerarendszer-fejlesztéseknél a minél pontosabb éjszakai azonosítás lehetőségét helyezzék előtérbe. Jelenleg Jánossomorján közel húsz kamera áll szolgálatba, amelyek éjszaka is figyelnek.

A közlekedés biztonságának erősítése is céljuk. Ellenőrzéseik során 15 ittas vezető bukott le. A vizsgált időszakban 3 súlyos, 9 könnyű sérüléssel és 29 sérülés nélküli baleset történt. Ez több a tavalyinál. Az egyik baleseti gócpont a Rákóczi utcai közlekedési lámpa, ahol a kamionosok nemritkán figyelmen kívül hagyják a piros jelzést. A városvezetés kérte, hogy a mosontarcsai útra is nagyobb rendőri figyelmet fordítsanak. A rendőrség munkáját a helyi polgárőrök mellett a nemrég elindult közterület-felügyelet is segíti. Tagjaik több esetben látnak el közös szolgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunakiliti - A faluszépítés közösséget kovácsolt

Dunakiliti - A faluszépítés közösséget kovácsolt
Még egy program sem mozgatott meg ennyi dunakilitit, mint az Európai Virágos Városok és Falvak… Tovább olvasom