Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Kerekes István az év fotográfusa

Az Év Fotográfusa 2013 kitüntető címmel jutalmazták a mosonmagyaróvári Kerekes István platinadíjas fotóművészt vasárnap a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett országos ünnepségen.
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke, Horváth Imre a magyar fotográfia napja alkalmából Cegléden megrendezett központi országos ünnepségen adta át Kerekes István fotóművésznek Az Év Fotográfusa 2013 kitüntetést.

Kerekes István (a képen balra) a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett központi ünnepségen vette át Az Év Fotográfusa 2013 kitüntetést Horváth Imrétől.
Kerekes István (a képen balra) a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett központi ünnepségen vette át Az Év Fotográfusa 2013 kitüntetést Horváth Imrétől.

A Mosonmagyaróváron élő és alkotó fotóművész, az elmúlt év hazai és nemzetközi fotópályázatain elért kimagasló eredményeiért kapta meg a rangos elismerést. Kerekes Istvánt aki egyébként a Haller-iskola testnevelő tanára, az idei évben elért fotóssikereiről kérdeztük.

– Idén januártól mostanáig nyolcvan nemzetközi díjjal jutalmaztak, melyek közül a legjelentősebbek a két olasz, egy belga nagydíj, a franciaországi Párizsi Fotódíjon, az olaszországi Oasis-, az angliai „Év kertfotói" világpályázatokon elért eredményeim. A belga Interimage 2013 pályázaton a flamand miniszterelnöki nagydíjnak ugyanúgy örültem, mint a tizennégy, különböző nemzetközi versenyeken nyert aranyéremnek – sorolja a fotóművész.

A Yelena már 77 díjat hozott a fotóművésznek.
A Yelena már 77 díjat hozott a fotóművésznek.

Ami a magyarországi versenyfotósberkekben unikumnak számít, hogy a mosonmagyaróvári alkotó az idei félévben háromszor érdemelte ki a különböző világversenyeken a pályázat legjobb szerzője díjat és hétszer a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) aranymedálját. Eddigi munkássága alatt Kerekes István fotóit a világon több mint háromezer-kétszázszor állították ki, és 48 országban több mint 528 díjat nyert.

A Nemzetközi Fotóművész Szövetség versenyfotográfia terén adományozott legmagasabb szintű kitüntetését, a platina fokozatot a világon legfiatalabbként (és Magyarországon egyedüliként) birtokló fotóművész érdeklődésünkre elmondta: Yelena című fényképére a legbüszkébb, amely számára máig öt kontinens huszonhét országából hetvenhét díjat hozott. A nemzetközi kiállítások mellett munkásságáról előadáson is beszámol, legközelebb a törökországi fotóművészeti napokon Izmirben.

Kerekes István: Tőzike
Kerekes István: Tőzike

Kerekes István természetfotóiból nyújt ízelítőt napilapunk 2013-as naptárja. Érdekesség, hogy a márciusi Tőzike című fényképét abba a 2014-es falinaptárba is beválogatták, melyet a nagy presztízsű GDT Év Európa Természetfotósa pályázat utóbbi öt éve díjnyertes felvételeinek legjobbjaiból állítanak össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetbe visszatért a harangok szava

Dunasziget két résztelepülésén, Doborgazszigeten és Sérfenyőszigeten még a hatvanas évek elején állították a faszerkezetes haranglábakat. Tovább olvasom