Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Karácsonyi adományosztás rászorulóknak

Mosonmagyaróvár - Nagycsaládosoknak, hajléktalanoknak, nyugdíjasoknak és fiatal sportolóknak gyűjtenek a karitatív szervezetek. A Magyar utcán felállított fabódéknál a téli fesztivál keretében adományokat várnak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosonmagyaróvári Csoportja már beindította az utcán élőket segítő, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedő, a mosoni piacnál és a Vár-tónál megálló teajáratát. A máltai Idősek Napközi Otthonában ünnepséget rendeznek, és amennyiben lehetőséget kapnak rá, elkobzott vámárukat is kiosztanak a napokban.

A Vöröskereszt idén 350 ezer forinttal kapcsolódik be a városi akcióba: aktivistáik a hagyományokhoz híven a kórházban fekvő betegeket látogatják meg, de étkezési utalvánnyal, szaloncukorral kedveskednek az egyedül élő rászoruló időseknek is. Elkobzott vámáruból új ruhákhoz, cipőkhöz juttatják a nehéz sorban élőket.

A Szent Lázár Alapítvány tagjai kétszáz darab, kétezer forint értékű utalványt és némi kísérőajándékot osztanak szét. A mosoni plébánia 100–120 gyümölcsöt és édességet rejtő csomaggal gondol a felnőttekre, 50-nel pedig a gyerekekre. Lelki táplálékot adva ezenfelül felkeresik a szociális intézményeket és aki igényli, azzal személyesen is elbeszélgetnek.

A Téli fesztivál ideje alatt a Magyar utcán felállítótt bódéban is helyet kapott a Máltai Szeretetszolgálat. Szívesen segítenek mindenkinek, aki tanácsra szorul illetve adományokat szeretne felajánlan

A Lét és Egészség Közalapítvány 30, egyenként 4 ezer forint értékű tartós élelmiszert tartalmazó csomag készítéséről döntött. A Nők a Városért Egyesület a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakóit örvendezteti meg személyes meglepetésekkel 30 ezer forint értékben, a Családok Átmeneti Otthonának pedig tartós élelmiszert vásárolnak.

A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központra a korábbi évekhez hasonlóan nagy feladat hárul ilyentájt: a különféle egyesületeknek, szervezeteknek ők segítenek a jótékonysági akciók koordinálásában. Idén is állítanak karácsonyfát a Vasutas utcai intézményben, s az ajándékokból mindenki szükséglete szerint válogathat majd.

Az Egyesített Szociális Intézmény minden egységében méltó módon készülnek a karácsonyra. Fenyőünnepet tartanak a Naposházban, az idősek otthonaiban, a Soproni utcában és a hajléktalanszállón is. A Gondoskodás Alapítvány révén mindenkire valamilyen személyre szóló meglepetéssel gondolnak, s különös figyelmet szentelnek azoknak, akik magányosan kénytelenek megélni az ünnepeket.

A Hittel, Szeretettel Alapítvány 50 gyermeknek szervezett Mikulás-ünnepséget, karácsonyi összejövetelükön pedig a kicsik családjainak adnak át élelmiszercsomagot. A Mosonmagyaróvári Rászorultakért Alapítvány összesen 100 ezer forintot szán a Családok Átmeneti Otthonában élő négy családnak.

A Mosonmagyaróvári Lions Klub 20 darab, egyenként 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot készít a maguk és a családsegítő által javasoltaknak. A helyi általános iskolákon keresztül 30 gyermek kap majd tőlük a Fehér Ló Közösségi Ház karácsonya alkalmával könyvekből, édességből, gyümölcsből álló meglepetéscsomagot.

A Mosonmagyaróvári Rotary Klub a családsegítővel együttműködve 20–25 famíliának szándékozik ajándékcsomagot készíteni, karácsonykor a hajléktalanszállónak juttat tartós élelmiszert. A siketek szervezetét 200 ezer, az autistákét pedig 250 ezer forinttal támogatták nemrégiben. Adományt gyűjtve a lionokhoz hasonlóan ők is forralt bort kínálnak az ünnepek előtt a Magyar utcán.

A református egyház cipősdoboz-akciót hirdetett meg, aranyvasárnap pedig gyerekeket és időseket ajándékoz meg egy-egy csomaggal. A Reménység Autistákért, Autisztikus Sérültekért Alapítvány 100 ezer forint értékben vásárolt terápiás eszközöket a betegségben érintetteknek.
Az önkormányzat a gyermekek városi karácsonyát december 20-án rendezi meg a Flesch Károly Kulturális Központban, ahol a szórakoztató műsor mellett 400 kisebb-nagyobb vendégnek nyújtják át a csomagonként négyezer-ötszáz forintnyi ajándékot.

A szociális segélykeretből megmaradt összegből tartós élelmiszert vásárolnak. A családsegítő központ számára ezenfelül hagyományosan úgynevezett kríziskeretet utalnak át a váratlan helyzetek kezelésére. Nagy István alpolgármester a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakóit ajándékozza meg egyenként 5 ezer forint értékben.

A mosonmagyaróvári karitatív szervezetek, civil egyesületek a téli fesztivál keretében adományokat gyűjtenek a Magyar utcán.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes helyzet: mentők a tűzoltóknál

Mosonmagyaróvár - A tervek szerint a jövő év végére elkészül a város új mentőállomása. Az átépítés… Tovább olvasom