Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Kamionnal ütközött egy autó Mosonmagyaróvárnál - A sofőr nem használta a biztonsági övet, megsérült - fotók

Bezenyei férfi vezette az autót - vélhetően elaludt a kormánynál. A baleset az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár és Levél között történt pénteken.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt pénteken 3 óra 20 perckor az 1-es számú főúton, Mosonmagyaróvár és Levél között. Egy 39 éves bezenyei férfi közlekedett Levél irányából Mosonmagyaróvár felé. Haladása során - feltehetően elalvása miatt - áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a 168. kilométerszelvényben az autója bal elejével nekiütközött a szemből érkező nyerges vontatónak.

Az ütközés következtében mindkét jármű az árokban landolt. A baleset következtében az okozó 39 éves járművezető megsérült, a mentők kórházba vitték. A szemle során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsivezető nem használta a biztonsági övet - írja honlapján a rendőrség.
Kamionnal ütközött egy autó Mosonmagyaróvárnál. Fotók: rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak (megfelelő motoros védőruházat). Szerepük a sérülések következményeinek csökkentésében jelentős. Baleset esetén növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetnap Balázsért

Szeretetnap Balázsért
A Duschenne-féle izomdisztrófiában (DMD) szenvedő Wurczinger Balázs támogatásáért fognak össze egy… Tovább olvasom