Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 6°C | 17°C Még több cikk.

Kábelrongálás miatt nem volt internet Mosonmagyaróváron - jár kártérítés a fogyasztóknak?

A Telekom alátámasztotta a hiba okát is.
21.35 - 21 órára elhárult a hiba, a szolgáltatások újra működnek.

20.40 - A Telekom válaszát változtatás nélkül közöljük:

"A hibát valóban optikaikábel-rongálás okozta, Győrtől 7 km-re Abda felé. Mosonmagyaróvár, Dunakiliti és Halászi kivételével minden érintett településen visszaállt 17 órára a teljes szolgáltatás. Mosonmagyaróvár, Dunakiliti és Halászi településeken az internet és a telefon szolgáltatás helyreállt, csak a TV szolgáltatás nem működik. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek."

S hogy jár-e a fogyasztóknak kártérítés?

"Az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályozással összhangban, a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei a hiba kivizsgálására 48 órás, a hibaelhárításra 72 órás határidőt határoznak meg. Kötbér fizetési kötelezettség akkor keletkezik, ha - ezen hibák esetén - a hibaelhárítási idő a 72 órát meghaladja, vagy a szolgáltató a hibaelhárítási folyamat során nem értesíti az ügyfelet az előírt határidőkön belül.

Köszönjük az ügyfelek megértését és türelmét!"


18.10 - Több városrészben már helyreállt az internet, a TV szolgáltatással még akadnak problémák.

16.33 - A Vidanet tájékoztatott a hibáról:

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Mosonmagyaróvár, Halászi, Dunakiliti, Börcs, Lébény, Mosonszentmiklós és Öttevény településeken jelenleg minden szolgáltatásunkban kiesés tapasztalható.

A kiesést a társszolgáltató hálózatában bekövetkezett optikai kábelrongálás okozza. A hiba behatárolása megtörtént, szakembereink már dolgoznak az elhárításán. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 18 órára minden előfizetőnknél helyreálljon a szolgáltatás.


15.50 - Reggel óta akadozik vagy egyáltalán nem működik az internet Mosonmagyaróváron. A Mosonmagyaróváron hallottam csoportban többen jelezték, hogy a TV szolgáltatás sem elérhető.

"A Telekom gerinchálózatának optikai kábele elszakadt Abda térségében, ezért az egész környék összes szolgáltatójának megállt az internet szolgáltatása illetve a TV szolgáltatás. A városban már a 4G szolgáltatás is akadozik. Hegeszteni kell, toldani, stb., az esti órákban helyreáll. Üdv: egy szerelő" - írták a csoportba.

Korábban az E-ON karbantartása is okozhatott problémákat, annak a helyreállítását 16 órára ígérték, ez meg is történt, a két "hiba" között nincs átfedés.

Kérdéseinket elküldtük a Telekomnak, amint választ kapunk frissítjük a cikket.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évek múlva elkészülhet a mosonszolnoki autópálya-csomópont is

Engedélyezési tervek készülnek a mosonmagyaróvári déli elkerülő úthoz, mellyel a mosoni városrészt… Tovább olvasom