Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 11°C Még több cikk.

Jubileummal egybekötött avatás

A kerek évfordulóra készült el pályázati támogatásnak köszönhetően az új tűzoltószertár, amit szombaton ünnepség keretében adtak át.
Száz esztendeje alakult meg Mecséren az önkéntes tűzoltó-egyesület. A kerek évfordulóra készült el pályázati támogatásnak köszönhetően az új tűzoltószertár, amit szombaton ünnepség keretében adtak át.

Igazán impozáns, városok által is irigyelhető épülettel gazdagodott a kicsit több mint hatszáz lelkes falu, Mecsér. A község 40,8 millió forintot nyert pályázat útján, amiből felújították a faluházát, a temetőnél rendbe tették az utakat és megvalósulhatott a tűzoltószertár. Ez utóbbit avatták fel szombaton. Az ünnepségen Gerháth Zoltán mecséri polgármester elmondta: a szertár 21 millió forintba került, és nyolc hónap alatt készült el.

Az épület többfunkciós: katasztrófavédelmi iroda is helyett kapott benne, a település fontos iratainak tárolására is szolgál, valamint előterében buszmegálló található.

A pontosan százéves mecséri önkéntes tűzoltó-egyesületnek ma 21 tagja van. Parancsnokuk, Hoóz János több elismerést is átvehetett az ünnepségen, hiszen ötven éve szolgál. Fehér Rudolf tűzoltó-egyesületi elnök ugyancsak ennyi ideje segít, őt is megjutalmazták az évfordulón, akárcsak a 30, 25 és 10 esztendeje önkéntes helyi tűzoltókat.
Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke a zászló közösség-összetartó erejére hívta fel a figyelmet és egy megyezászló mellett két, Győr-Moson-Sopron megyét bemutató kötetet ajándékozott a településnek. Gerháth Zoltán polgármester szintén egy zászlót adott át Hoóz János parancsnoknak, melynek egyik felén Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének jelképe, a másikon Mecsér címere található. A falu első embere emléktárgyakat nyújtott át mindazoknak, akik segítettek a tűzoltószertár megépülésében. 

Az ünnepségen a meghívott vendégek között volt többek között Pesztenlehrer Lajos ezredes is. A megyei katasztrófavédelmi igazgató beszédében hangsúlyozta: a Kisalföldön 115 önkéntes tűzoltó-egyesület működik. Tavaly az 1000 esetből 170-nél aktívan közreműködtek az önkéntesek a problémák megoldásában, s már az idén is 81 alkalommal számíthattak rájuk. A mecséri tűzoltók többször bizonyítottak már: a 2002-es árvízkor kimagasló teljesítményt nyújtottak, és az idei tavaszi árvízi védekezésben is aktívan közreműködtek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresi a rendőrség a bombával fenyegetőzőt

Vélhetően egy gyermek hívta fel a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy bomba fog… Tovább olvasom