Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Jánossomorján bírálták az áramszolgáltatást

Jánossomorja - „Európai uniós árakat fizetünk, földöntúli minőséget kapunk, a közvilágítás a városban katasztrofális" – ilyen és hasonló bírálatok hangzottak el képviselő-testület minapi ülésén.
Jánossomorja önkormányzata előtt legutóbb az E.ON áramszolgáltató ismertette idei tevékenységét – élénk vitát keltve.

– Ön fizet olyan szolgáltatásért, amit nem végeztek el? – tette fel a szinte költői kérdést Luka János, a pénzügyi bizottság elnöke az energiaszolgáltató megjelent képviselőinek. A szolgáltatás kimaradása, szakaszhibák, sok meghibásodás, minimális beruházás a hálózaton – sorolta továbbá a képviselő az észlelt rendellenességeket. Fazekas Imre is megerősítette képviselőtársa állításait, mint mondta, az E.ON több bosszúságot okozott számára, mint örömöt, a közvilágítás kritikán aluli, katasztrofális, az ügyfeleket nem kezelik partnerként. Veres Dávid a Bem utcai feszültségingadozásra hívta fel a figyelmet, Lőrincz György a lehetséges megoldásokat elemezte. Kocsisné Tóth Mariann ügyfélmenedzser az elhangzott panaszokra reagálva hangsúlyozta: a város közvilágítását kezelő EH-SZER jövő évtől tervezi a lámpatestek cseréjét. A településen jelenleg teljesítménydíjas elszámolás van, de amennyiben kérik, a későbbiekben a trafókörzetekben felszerelhetik a mérőműszereket, mely a „korrekt" elszámolás alapja lehet. Az energiaszolgáltató képviselője továbbá javasolta, hogy az üzemzava-
rok bejelentésére az ügyfelek az e-iroda helyett a telefonos szolgálatot (06-40/330-330) vegyék igénybe, mert ez a megoldás hatékonyabb. Kurunczi Károly polgármester is csatlakozott a képviselők lesújtó véleményéhez. Kifejtette: A szerződés négy évre szól, de ha addig nem tapasztalnak változást, akkor Jánossomorja – több településhez hasonlóan – szolgáltatót vált.

Fazekas Imre javaslatát, miszerint emeljék meg a kommunális adót, a testület leszavazta. Az ülésen megvitatták a település jövő évi költségvetési koncepcióját, az idei büdzsé háromnegyed éves teljesítését, módosították a költségvetési rendeletet. A Bursa Hungarica felsőoktatási támogatásban részesülő főiskolások és egyetemi hallgatók névsorát zárt ajtók mögött tárgyalták. Ötvennégyen nyújtottak be kérelmet, ebből huszonegyet elutasítottak valótlan kereseti igazolások miatt. Harminchárom diák tíz hónapon keresztül havi ötezer forintos támogatásban részesül a továbbiakban. Az ülésen szóba került a Szórády-malom ügye is: a jelenleg magántulajdonban lévő épület műemlékké nyilvánítása megkezdődött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimlének nem került pénzbe az árkolás

"Miért kellett kimarkoltatni az út két oldalát? Ez mennyibe került a falunak?" Egy horvátkimlei… Tovább olvasom