Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Iszapömlés: adakozott a jánossomorjai PEZ és az Audi is

A Devecsert és környékét ért katasztrófa híre megérintette a PEZ Production Europe Kft jánossomorjai dolgozóit is és az Audit is.


A cég logisztikával- és beszerzéssel foglalkozó munkatársai felhívást intéztek a gyáron belül mindenkihez, hogy nélkülözhető ruhaneműkkel, tisztító szerekkel és tartós fogyasztási cikkekkel segítsék a devecseri térség kitelepített lakóit.

Az adomány hétfőn, 2010. október 11-én Ajkán került átadásra, az otthonukat és szinte mindenüket elveszített családok kabátokat, meleg pulóvereket, gyermek-és felnőtt ruhaneműt, lisztet, cukrot, tisztító szereket, használati eszközöket kaptak a Pez jánossomorjai gyárának dolgozóitól.

Az Audi segít az "vörösiszap-katasztrófa" áldozatainak

Az Audi támogatja a magyarországi "vörösiszap-katasztrófa" áldozatait és 500.000 euró (140 millió forint) adományozásával vállal részt a károsultak megsegítésében. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG győri leányvállalata 5.785 munkatársat foglalkoztat, mellyel a régió legnagyobb munkaadója.

"A katasztrófa hatásai az ott élő emberek alapvető létfeltételeit fenyegetik" - mondta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. "Mivel Magyarországgal és a régióval szoros a kapcsolatunk, számunkra egyértelmű, hogy a bajba jutottak mellé állunk ebben a nehéz helyzetben."

Az Audi Hungaria működését a kialakult katasztrófahelyzet nem érinti.

"Vállalatunk 1993-as alapítása óta a magyar társadalom meghatározó része“, mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Ezért alapvető törekvésünk, hogy gazdasági és szociális téren is felelősséget vállalva, hosszú távon tegyünk az emberek jövőjéért."

A vállalat a teljes adományösszegből 100.000 eurót azonnali segítségként utal át a Magyar Kármentő Alap számlájára, a katasztrófa áldozatainak kártalanítására. További 400.000 eurót pedig a kolontári polgármesteri hivatallal egyeztetve új lakóházak építéséhez bocsát rendelkezésre. A vállalat ezen túlmenően munkatársai körében is gyűjtést indít a károsultak megsegítésére.

Olvasóink írták

 • 4. quaestor 2010. október 14. 17:23
  „A MAL mikor fog adakozni?”
 • 3. halas001 2010. október 14. 16:33
  „Hol van az állítólagos magyar érzelmű AgroWirt Kft. tulajdonosa, akinek a felvásárolt Mezőgazdasági Szövetkezetek és az átvert termelők eltitkolt bevételeiből bőven tellene egy pár millára.
  (Milyen szerencséje van, hogy természeti csapásokra való hivatkozással a zöldhatáron éjjelente eltünhetnek a nem termett főldek termései)”
 • 2. Lárika 2010. október 13. 22:03
  „Remélem, a cég vezetőit majd a bíróság rászorítja az adakozásra...”
 • 1. kefefejű 2010. október 13. 19:20
  „Michael Leier és az Audi. Érdemben eddig csak ők segítettek. Hol vannak ilyenkor az egyébként erősen "magyarkodó" nagy hazafiak? Hol vannak orbán milliárdos seggnyalói? Szégyenlem magamat, hogy ennek a két külföldinek előbb jutott eszébe segíteni, mint a sok újgazdag magyarnak...
  Az egyszerű (PEZ)gyári munkás is többet tesz, mint azok akikneke nagyobb lehetőségük lenne rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál a gabonatárolóban - Rakodógép ment keresztül a férfin

Egy 61 éves helybéli férfi vesztette életét abban a balesetben, ami szerda délután történt az egyik… Tovább olvasom