Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Ismét a kormány gazdaságpolitikája ellen tüntettek

Két hét után ismét forgalomlassító demonstrációt tartottak tegnap a 86-os főút Mosonmagyaróvár melletti szakaszán.
Tegnap ismét transzparensekkel felszerelt személyautók és traktorok zárták le a 86-os főút egyik oldalát Mosonmagyaróvár mellett, így tiltakozva a kormány megszorító intézkedései ellen. Az állításuk szerint pártoktól független civilek pontosan két héttel ezelőtt már tartottak hasonló forgalomlassító demonstrációt ugyanezen a helyen (Kisalföld, 2006. július 18.). Akkor a szintén reggeltől estig tartó megmozduláson mintegy húsz jármű vett részt.

A demonstrálók a két héttel ezelőtti transzparenseik mellé ezúttal újakat, a kormányt és a miniszterelnököt még élesebben bíráló feliratokat is készítettek. A megmozdulást szervező Bekő Csaba a Kisalföldnek elmondta: ezúttal is a figyelemfelhívás a céljuk, hogy rávilágítsanak a kormány hibás döntéseire. A résztvevők több honfitársuk nevében azt szeretnék elérni, hogy az általuk választott kormány vegye figyelembe akaratukat és ne ellenük döntsön. A tüntetők szerint nem ez volt a választási ígéretekben és a programokban. Bekő Csaba hangsúlyozta: nem pártfelvonulásról van szó, hanem olyan vállalkozókról, akik hiteleik, a forint jelenlegi zuhanása és a benzinárak emelkedése miatt a csőd szélén állnak, illetve olyan munkavállalókról, akik a kormány intézkedései miatt elveszíthetik állásukat. A jánossomorjai fiatalember elmondta: ha kell, hetente kijönnek demonstrálni, míg pozitív változás történik az ügyben. Sőt, terveik közt szerepel egy nagyobb forgalmú út lezárása is.
Bekő Csaba ezúttal kör SMS-ben buzdította barátait, ismerőseit a demonstrációban való részvételre. Ennek eredményeként délután fél 3-kor mintegy húsz jármű – a biciklitől a traktoron át a sportkocsikig – állta el a a 86-os főút egyik oldalát.

A reggeltől kora estig tartó félpályás útlezárás rendőri irányítás mellett nem okozott különösebb fennakadást a forgalomban. A demonstrálók mellett elhaladó autósok többsége nem bosszankodott a néhány perces várakozás miatt, sőt, többen egyetértésüket fejezték ki és buzdították a tüntetőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Miklós a közös polgármesterjelölt

Sólyom Tibor, a helyi MDF elnöke a Kisalföldnek elmondta: úgy vélik, mindenképpen szükség van a városvezetés megújulására, az összefogással ehhez kívánnak alternatívát nyújtani a választóknak. A széles körű összefogáshoz csatlakozott a kereszténydemokraták jelöltje és egy civil szervezet is. Nagy István városi Fidesz-elnök elmondta: a képviselőjelöltek kiválasztásánál a szakmaiság és a rátermettség volt az irányadó. Tovább olvasom