Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Humorral és zenével mutatkozott be az egyetem

A továbbtanulásra jelentkezők életében rendkívül időszerű témát dolgoz fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Talk és Road show-ja, mely az országban egyedülálló módon; humorral és a zenével színesítve mutatja be az intézményben működő 10 kar oktatási palettáját.
Sopron és Győr után, ezúttal a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar adott otthont Mosonmagyaróváron a rendezvénynek. A díszteremben felállított standoknál az egyetemi karok szakemberei és hallgatói tájékoztatták az érdeklődőket az intézmény 65 szakán folyó valamennyi képzésről, köztük a Mosonmagyaróváron működő agrár-felsőoktatás közelmúltban megújult oktatási rendszeréről is.

A mosonmagyaróvári beiskolázási kiadványt böngésző fiataloknak szembeötlött a helyi kar széles kínálata, hiszen az itt megszerezhető alap és mesterdiplomák ma már nem csak az agrártudományokra korlátozódnak; kiterjednek az élelmiszeriparra, a környezetgazdálkodásra, a vidékfejlesztésre, a szakoktatásra, a gazdaságtudományokra, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki területekre is.

Bár a Road show célközönsége elsősorban a középiskolás korosztály volt, a már diplomával rendelkező érdeklődők is tájékozódhattak az őket érintő továbbtanulási lehetőségekről, például a az MSc képzésről és a szakirányú továbbképzésekről, valamint a doktori fokozat megszerzésének feltételeiről is.

A színpadon zajló műsorbaban Mosonmagyaróvárt Dr. Reisinger Katalin és Vaszari Szabolcs képviselte, akik jelenleg az agrár-szaktanácsadás területén folytatnak sikeres vállalkozást.

A Litkai Gergely, Karinthy-gyűrű díjas humoristával folytatott beszélgetések betekintést nyújtottak az egyetem és a munka világába, továbbá felhívták a figyelmet az idő és költségmegtakarítás lehetőségére, mely előnyöket mindazon Nyugat-Dunántúlon élő fiatalok élvezhetik, akik a Nyugat-magyarországi Egyetem színvonalas oktatási rendszerét választják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai igényekhez igazodó tömegközlekedést akarnak

Kistérség - A kistérség tömegközlekedésének racionalizálása, valamint a kerékpárutak fejlesztése… Tovább olvasom