Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Holmik és pénzadomány a szerencsétlenül járt családnak

Mecsér - Egy szívhez szóló kínai történet, melyet győri pedagógusoktól kaptam, sokat segített a felépülésben – meséli Máté Orsolya, akinek otthonát nemrég lakástűz emésztette el.

A Kisalföld január 9-i számában írtunk a mecséri ötgyermekes pár tragédiájáról, azóta sokan érdeklődtek szerkesztőségünkben is, hogyan juttathatják el   adományaikat.

A karácsonyfaizzó zárlata okozta a bajt a három éve Mecséren felépült házban. A tíz napja történt tűzeset óta magánszemélyek, vállalkozók és alapítványok, egyesületek keresték meg a bajba jutott ötgyermekes családot.

Sokan megmozdultak: volt, aki levélben küldött ezer forintos vásárlási utalványt, a bankszámlára ezertől ötvenezer forintig utaltak át pénzt, mások név nélkül segítettek, egyesületek jelentősebb adományokkal keresték meg őket. A mogyoródi származású édesanya (aki sokáig Budapesten is dolgozott) szülőfalujából és a fővárosból egy teherautóra való tárgy gyűlt össze, Győrből ruhaszállítmány érkezett, egy pár a nászajándékba kapott edénykészletét ajánlotta fel.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület pénzadománnyal és ajándékokkal segítette a mecséri családot. Fotó: M. R.


A tizenhárom éves Krisztiánnak, a négyesztendős Matyinak, a hétéves Ildikónak,   a  tizenegy éves Tibornak és a 6 éves Karinának sok ruhát, játékot adományoztak. A karácsonyi ajándékok, a kicsik személyes tárgyai is mind bennégtek.

A legkisebb, Matyi a Jézuskától kapott Thomas gőzmozdonyát siratja a legjobban, de testvéreit is nagyon megviselte a tragédia.
– Sok lelki segítséget kapunk, amelyek erőt adnak, hogy érdemes belevágnunk, továbblépnünk – magyarázza az édesanya. Levélben, telefonon, személyesen – köztük szakemberektől is, akik a tragédia okozta trauma feldolgozásában segítenének – érkezik a lelki vigasz, ami lehet egy jó szó vagy akár egy idézet is. Orsolyára óriási hatással bírt egy szívhez szóló kínai történet, melyet győri pedagógusok juttattak el hozzá levélben.

Az édesanyánál szerkesztőségünk arról érdeklődött, hogy mire lenne szüksége még a családnak. Hiányoznak a háztartási gépek, a konyhai felszerelések (a szűrőtől a serpenyőig), lámpák, de segítség lehet a padlószőnyeg is. Gyerekruhák érkeztek, a felnőttek számára lehet küldeni az M-es méretű férfiöltözékekből és a 40-es női ruházatokból. Amennyiben elindulna a ház újjáépítése, a sóderre, cementre lenne igény. A www.iwiw.hu honlapon az Ismét tűz címszó alatt lehet képeket találni az elpusztult mecséri házról.  

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte minden iskola szervez sítábort

Mosonmagyaróvár - Ausztria síterepei után az olaszországiak a legkedveltebbek a a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom