Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Hiányzik a táblák harminc százaléka

Jánossomorja - A tavalyi nyolcszázalékos emeléssel szemben január elsejétől 5,2 százalékkal drágul az ivó- és szennyvíz. Módosításokkal elfogadták az új forgalmi rendet, és határoztak arról is, hogy a nagytérségi hulladékprojektben a városra eső 78 millió forintot kigazdálkodják.
Díjemelésre számíthatnak a jánossomorjaiak január elsejétől: az ivóvízért és a szennyvízért 5,2 százalékkal kell többet fizetniük. Tavaly 8 százalékot drágult ez a szolgáltatás. Drobnitsch Tamás képviselő a jánossomorjai testület szerdai ülésén arról érdeklődött, lehet-e tudni, hányan kötik rá szabálytalanul a csapadékvizet a csatornára. Kurunczi Károly erre úgy reagált, hogy tudják, léteznek ilyen „ravaszkodók". Ma már a törvényi lehetőség van arra, hogy a szakemberek körbejárják az ingatlanokat, így a Pannon-Víztől pontos adatokat lehet kérni erre vonatkozóan.

A város új forgalmi rendjét – melyet Kalincsák István vizsgált felül – kisebb módosításokkal elfogadták. Kurunczi Károly a kitáblázás hiányosságára hívta fel a figyelmet: a javasolt 360 táblának mintegy 30 százaléka hiányzik, az önkormányzat törvényi kötelezettsége, hogy két év alatt pótolja ezeket. Luka János képviselő szerint a reklámtáblák számát csökkenteni kell, és a forgalmi táblákat takaró növényzetre is megoldást kell találni. A képviselő-testület a Rekultív kft. beszámolóját viszont nem fogadta el: többen is kérdéseket intéztek volna a szolgáltató képviselőjéhez, de a cégtől senki nem jelent meg. Luka János hiányolta, hogy a kft. jelentésében olyan lényeges adatok sem szerepelnek, mint a már elhelyezett hulladékmennyiség és a befogadási képesség aránya.

Az önkormányzat törvényi kötelezettsége, hogy két év alatt pótolja a hiányzó táblákat.
Az önkormányzat törvényi kötelezettsége, hogy két év alatt pótolja a hiányzó táblákat.

Az ülésen az önkormányzat közoktatási esélyegyenlőség intézkedési tervére is kitértek. A testület döntött továbbá arról, hogy július 1-jéig meghosszabbítja Göblyösné Debreczeni Zita intézményvezetői megbízását az idősek klubjában. A német kisebbségi önkormányzat kérése, hogy a helyi önkormányzat 150 ezer forinttal segítse ki őket, vitát keltett. Luka János bizottsági elnök úgy reagált: mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. A polgármester pedig hozzátette: 2009 nem az az év lesz, amikor becsúszott hibákat tudnak korrigálni.

A művelődési ház és könyvtár díjtételeinek szabályozása mellett kimondták: a nagytérségi hulladékprojektben a városra eső 78 millió forintos önrészt beépítik a költségvetésbe, de a kezességvállalást nem támogatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versmondók a Mórában

Mosonmagyaróvár - A Móra-iskola idén is meghirdette Petőfi Sándor születésének 185. évfordulója… Tovább olvasom