Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Hétvégén ismét ébrednek a sárkányok

Mosonmagyaróvár - Harmadik alkalommal szervezi meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület (MVSE) a nemzetközi Voluta vízi karnevált a hétvégén, hagyományosan Szent Iván éjszakáján és az ahhoz kapcsolódó hétvégén.

Az elmúlt évek sikeres rendezvényének folytatásaként idén is megrendezik az eseményt, ahol evezősök, kajak-kenusok, sárkányhajósok, gondolások találkoznak, versenyeznek a Voluta Nemzetközi Vízi Karneválon. A résztvevők Ausztriából a Lajtán, illetve Szlovákiából a Mosoni-Dunán ereszkednek le. A rendezvény fő helyszíne az Itató szabad strand, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület telepe. Időpontjának ezúttal is a nyári nap-éj fordulóhoz közeli időpontot választották június 18-tól 21-ig.

Dobpergés, a szurkolók kiáltása, evezők csapása fogadja azokat, akik a mosonmagyaróvári Itató szabad strandhoz kilátogatnak a hétvégén. A Voluta vízi karneválra nem csak a vízi sportok szerelmeseit várják. A mágikus Szent Iván-éj adja meg a fesztivál alaphangulatát. A természet és az ember, a tűz és a víz találkozása igazi varázslatot eredményez – véli Wlasitsch Mirkó, a fesztivál egyik szervezője –, persze az előbbiekhez hozzáadódik még egy-egy jó hangulatú koncert, sportvetélkedő is.

További információ és részletes program a www.voluta.hu portálon.
További információ és részletes program a www.voluta.hu portálon.

– A fesztivál által fel szeretnénk hívni a figyelmet a Mosoni-Dunára és népszerűsítenénk a vízi sportokat Mosonmagyaróváron és környékén. További cél egy vízi turisztikai központ kialakítása lenne – mondta el a Kisalföldnek Nagy Gábor, az MVSE elnöke, szervező. – Tavalyelőtt éppen a központ megépítésének az álma hívta életre a legutóbb is nagy népszerűségnek örvendő fesztivált, mely bebizonyította: igenis van igény a vízi sportokra.

A programsorozat június 18-án kezdődik a Leitha-Lajta kajak-kenu túrával, a résztvevők Bruckneudorfból (Királyhida) indulnak, a Lajtán végigevezve másnap érkeznek Mosonmagyaróvárra. Június 19-én, pénteken estétől színes programok várják az érdeklődőket az Itatónál, fellépnek többek közt a Strokes ütősök, az Earth, Wind and Fire Tribute zenekar és a Henhouse Band.

Június 20-án, szombaton reggeltől délutánig versenyeznek a sárkányhajócsapatok.

Idén rekordszámú nevezés érkezett, közel hatvan csapat áll majd rajthoz. A gyerekeket egész nap kézműves-foglalkozások, mászófal, ugrálóvár, állatsimogató, íjászat várja. Este a Ladánybene-koncertet követően gyújtják meg a Szent Iván-éji tüzeket, a Lángoló Ördögök tűzzsonglőr-produkcióját láthatják az érdeklődők. Vasárnap a sárkányhajók mellett országos halászléfőző verseny is színesíti a programokat.

Olvasóink írták

 • 10. geemaister 2009. június 21. 08:56
  „6 lóerővel nem igazán lehet száguldozni. Meg nem hiszem hogy érdemes lenne hajót lékelni. Nem hiszem hogy bár ki is, kockáztatna ilyenért.”
 • 9. bugriskin 2009. június 20. 09:40
  „Hagyjuk hagy száguldozzam ez a gege mester! Előbb utóbb gazdájára akad, vagy meglékelik a csónakját, vagy beleszáguld a radarba!”
 • 8. geemaister 2009. június 20. 07:16
  „ez ne úgy van ha lehetőség adott, akkor miért ne mehetnék motorcsónakkal. Az is egyfajta kikapcsolódás. Teszem fel azt dolgozol napi 12 órát hétvégén nem hiszem hogy nagyon kedved van még evezni. De a vízre ugyanakkor kiszeretnék menni.”
 • 7. pancser 2009. június 19. 22:29
  „Nem akartam én evezős tanácsot adni, csupán az evezés kedvező hatására hívtam fel a figyelmedet az egészségedre és a környezetre vonatkozóan. Ha úgy van amint írtad, akkor csodálkozom. Egy igazi evezős sportember soha nem bízza magát egy motorra.”
 • 6. pancser 2009. június 19. 22:26
  „Nem akartam én evezős tanácsot adni, csupán az evezés kedvező hatására hívtam az egészségedre és a környezetre vonatkozóan. Ha úgy van amint írtad akkor csodálkozom. Egy igazi evezős sportember soha nem bízza magát egy motorra.”
 • 5. geemaister 2009. június 19. 19:52
  „pancser! nekem mondod meg verseny evezősnek hogyan kell evezni.Kérlek tarts bemutatót. Amúgy a motorcsónakban is van evező:D”
 • 4. pancser 2009. június 19. 19:28
  „Szánalmasak azok a levitézlet motorcsónakok az itatónál, ütött kopott, rozoga tákolmányok, már csak ezért sem engedném vízre őket. Ez az evezz csak "geemaister" tisztul az fejed, az izom a karodra, meg a mellkasodra nő tőle, utána kitűnően alszol. Az evezés élet, erő egészség és környezetvédelem.”
 • 3. geemaister 2009. június 19. 18:31
  „gyere csak ki bugriskin kihivlak egy evezős versenyre, vagy csak a gép mögött nagy a szád:D”
 • 2. LovasKároly 2009. június 19. 11:34
  „" bugris" nbem kéne már nyugton maradni? Lehet, hogy én abban az időben szeretnék horgászni akkor engem sem lehet zavarni ill kellő távolságban el kell, hogy kerüljék a horgászzsinóromat. Ilyenkor kinek van igaza?”
 • 1. bugriskin 2009. június 19. 07:42
  „Jó lesz vigyázni "gálya rabok" mert jön a kivagyiság száguldozó motor csónakokkal! Még az illetékesek most válogatnak, hogy ki száguldozhat ki nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdőket és a vizet féltik a Szigetközben

Mosonmagyaróvár - Aggályait fogalmazta meg a beruházással kapcsolatban a Dunaremete és Bős közötti… Tovább olvasom