Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Hatvanéves lett a gyógypedagógiai ellátás

Mosonmagyaróvár - Az Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ jubileumi konferenciáját, szakmai tanácskozást szervezett a város hat évtizedes gyógypedagógiai ellátása évfordulóján.
Az Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ jubileumi konferenciáján a napokban Imréné Bertalan Gabriella nyugalmazott igazgató a gyógypedagógiai munka kezdeteire emlékezett. Vargáné Éder Etelka jelenlegi igazgató beszélt a jelenről s az iskola fejlődéséről. A konferencia résztvevői megtekinthették azt a nemrégiben készült filmet, amely áttekintést ad az iskola sokrétű szakmai munkájáról.

A szakmai tanácskozáson Lányiné dr. Engelmayer Ágnes egyetemi magántanár-pszichológus rámutatott: a jövőkép tervezéséhez elengedhetetlen a múlt alapos ismerete, annak pozitív és negatív vonatkozásaival együtt. Örömmel számolt be a gyógypedagógia folyamatos gyarapodásáról, fejlődéséről.

Mint mondta, egyre többet tud a szakma a fogyatékos személyek bio-, pszichoszociális jellemzőiről, egyre több a jól hozzáférhető szakirodalom, jelentős fejlődés mutatkozik a tárgyi feltételekben, a módszertani és terápiás eszközök kínálatában és a szakember-ellátottságban. Kiemelte: a jövő tervezéséhez nélkülözhetetlen az erős szakmai érdekképviselet, fontos, hogy a gyógypedagógiai intézmények többcélúak, több funkciót betöltőek legyenek.

A gyógypedagógusoknak el kell sajátítaniuk a konzultánsi-tanácsadói kultúra módszertanát. Pozitívan nyilatkozott a házigazda iskoláról, amely a fenti követelmények némelyikének máris megfelel és a konferencián bemutatott filmet a gyógypedagógiai képzésben oktatófilmként szeretné használni a későbbiekben.

Gyermekmunkákból tárlat
A konferencia részeként zajlott az iskola által kiírt megyei rajzpályázat eredményhirdetése, megtekinthető volt a díjazott képekből szervezett kiállítás, ahogy az Éltes-iskola gyermekmunkáiból rendezett tárlat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés: kevés-e 99 évre egymillió a strandért?

Dunasziget - Egy dunaszigeti képviselő szerint a Zátonyi-strand bérbeadása kapcsán jelentős anyagi… Tovább olvasom