Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Hatlakásos társasház nőtt ki a zöldségeskertből

Egy kétemeletes, hatlakásos társasház épült tucatnyi ablakkal a szomszéd felé egy Kossuth Lajos utcai családi ház mellett. Szalay Éva tulajdonos szerint ezzel jelentős értékvesztés érte a szüleitől örökölt ingatlanát.
Mára bárkivel előfordulhat Mosonmagyaróváron, hogy a szomszéd zöldségeskertje mellett egyszer egy többemeletes társasház nő ki a földből? – fordult szerkesztőségünkhöz a mosonmagyaróvári Szalay Éva, aki még szüleitől örökölt egy évszázados Kossuth Lajos utcai családi házat. Az asszony, mint mondja, nem is magát a társasház építését nehezményezi, hanem azt, hogy a most még félkész épület tucatnyi ablaka kertje felé néz, illetve, hogy nem készült még megfelelő kerítés sem. 

– Még tavaly májusban kaptam meg szomszédként a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal építési osztálya határozatát a Kossuth Lajos utca 4. szám alatti vegyes rendeltetésű épület építésének engedélyezéséről. Addig tulajdonképpen nem is tudtam, hogy eladták az ingatlant. A határozatból kiderült, hogy egy 7,34 méter magas, kétemeletes, hatlakásos házat szánnak ide. Ebben nem is láttam kivetnivalót, hiszen a másik oldalunkon is egy közel hasonló magasságú épület áll. A lényeges különbséggel csak nemrég szembesültem: míg a már meglévő szomszéd ház egyetlen ablaka sem néz az ingatlanunkra, addig az új társasház tucatnyi nyílászáróját, sőt, a teraszt is felénk tervezték – magyarázza Szalay Éva. Hozzátette: ugyan a családi háza a város egyik legforgalmasabb utcájában található, a hátsó kert eddig csendes és nyugalmas volt. Látogatásunkkor láthattuk, hogy kerti tavat alakítottak ott ki, és a nyár emlékeként még a napozóágyak is kint pihentek. Kérdés, hogy jövőre ki fogja ezeket használni, ha a társasház lakói tökéletesen belátnak majd oda?
Szalay Éva a tavaly májusi határozat alapján még nem gondolta, hogy a szomszédjában olyan társasház épül (a felvételen a háttérben), melynek több ablaka felé néz.
Szalay Éva a tavaly májusi határozat alapján még nem gondolta, hogy a szomszédjában olyan társasház épül (a felvételen a háttérben), melynek több ablaka felé néz.

– A beruházót és a kivitelezőt is úgy gondolom, emberi hangon szólítottam meg. Tudom, hogy az így tervezett ablakok ellen már semmit nem tehetek. Viszont szeretném, ha egy megfelelő kerítést emelnének, amilyet mi is építettünk a túloldalon. Jelenleg ugyanis a mi kertünkbe is ki- és bejárnak a Kossuth utcából – vázolta az asszony, megjegyezve, hogy számításai szerint jelentősen vesztette a fentiek által értékét az ingatlana.

Kerestük a témában Fehérné dr. Bodó Mariann jegyzőt, aki elmondta: amennyiben a szomszéd ingatlan tulajdonosának kérdése, észrevétele van az építkezésről, forduljon Mosonmagyaróváron az építési hatósághoz, mely kivizsgálja az ügyet. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítások Jánossomorján

Közel 15 millió forintból készült el a Klafszky Katalin utca burkolatának teljes felújítása, a város… Tovább olvasom