Kisalföld logö

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 19°C | 27°C Még több cikk.

Hasba lőtte feleségét Ásványrárón egy ismert orvos, majd öngyilkos lett - A nőt megműtötték - fotó

Hasba lőtte feleségét Ásványrárón egy ismert orvos, majd öngyilkos lett - A nőt megműtötték - fotóA rendőrség felvételeA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Az elkövető a történtek után gyermekével bezárkózott a házba, ahol önkezűleg vetett véget életének. A hétéves gyermek nem sérült meg.
Összefoglaló - Családi tragédia – A sérült asszonyt megoperálták, túl van az életveszélyen

Eddig ismeretlen okból hétfőn este nyolc óra körül ásványrárói házukban hasba lőtte feleségét, majd kislányával bezárkózott a házba és öngyilkos lett egy 64 éves apa. A férfi köztiszteletben álló orvos volt.

Talán sosem tudjuk meg, mi játszódhatott le annak az apának a lelkében, aki miután hasba lőtte feleségét ásványrárói otthonukban, hétéves kislányával bezárkózott a házba, s főbe lőtte magát. A rendőrség által kiadott közlemény szerint a gyermek nem sérült meg.

A meglőtt 42 éves asszonyt hasi sérüléssel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol megoperálták. Prof. dr. Oláh Attila orvos igazgató elmondta, a sérült nő túl van az életveszélyen, állapota súlyos, de stabil.

H. B. elismert sebészorvos volt, a győri, illetve a mosonmagyaróvári kórházban is dolgozott. A nyolcvanas években előbb a Rába ETO labdarúgócsapatának, majd a férfi kézilabdacsapatának volt az orvosa.
Személyét köztisztelet övezte a faluban. Egy asszony neve elhallgatását kérve lapunknak elmondta: pénteken látta a családot, s akkor nem tűnt úgy, hogy bármi probléma lenne köztük a feleségével.

– Este hallottuk a szirénázó mentőt, de hogy ilyen tragédia történt, arra még csak nem is gondoltunk. Szépen megvoltak a feleségével, rendes ember volt, bárki bármivel fordulhatott hozzá, mindenkin csak segített. A faluban mindannyian megdöbbentünk, teljesen magam alatt vagyok. Szörnyű tragédia ez – zárja szavait az asszony.
Az elhunyt orvosnak három lánygyermeke maradt apa nélkül.

Egy helybeli férfi érdeklődésünkre szavakat keres, de nemigen talál. Csak annyit mond: „Nem tudom, mi vitte rá erre." Egy szintén neve elhallgatását kérő idős asszony azt mondja: „Jó ember volt, barátságos, mindenkinek mindenben a segítségére sietett. Tiszta szívemből sajnálom a családot, a gyerekeket" – mondja.


Úgy tudjuk, az elhunyt sebészorvosnak három lánygyermeke maradt apa nélkül. Kettő e házasságából röntgenasszisztens feleségével. Információink szerint a férfi vadászember lévén rendelkezett fegyvertartási engedéllyel.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A sebészorvosról többen megemlékeztek, nyilatkozataikat a szerdai Kisalföldben olvashatják.
 
Mi állhat a családi tragédiák hátterében?

Dr. Palotai Gabriella pszichiáter, traumaterapeuta véleménye szerint nincs egységes recept az ilyen esetekre. Sokszor pszichés zavar állhat a háttérben, de organikus betegség is kiválthat személyiségzavart. Az is elképzelhető, hogy az elkövető indulatkontrollálási zavarban szenved, aminek talaján egy esetleges konfliktusos kapcsolattal párosulva aztán létrejöhet az önsértés vagy a környezet bántása. A trauma átélői számára a legfontosabb, hogy ilyenkor speciálisan képzett szakemberhez forduljanak segítségért. Mivel ez egy nagy trauma, az elsődleges teendő ilyenkor a krízisoldás, hogy a gyermek lelkileg biztonságba kerüljön és elkezdődhessen a pszichés gyógyulás. További kérdés, hogy kialakul-e a poszttraumás stressz, ami speciális kezelést igényel – fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére a szakértő.


Korábban - 10.45 - Az ásványrárói lövöldöző ismert győri baleseti sebész volt, a nyolcvanas években előbb a Rába ETO labdarúgócsapatának, majd a férfi kézilabdacsapatának volt az orvosa.

8.30 - A férje által meglőtt nőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították hasi sérüléssel. Prof. dr. Oláh Attila orvos-igazgatótól megtudtuk, hogy a sérültet megoperálták. „Állapota súlyos, de stabil. Túl van az életveszélyen" – hangsúlyozta.

Előzmények - Meglőtte feleségét egy férfi, majd önkezűleg vetett véget életének - közölte kedden reggel honlapján a rendőrség.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján július 10-én este 8 óra körül Ásványrárón egy családi házban – eddig tisztázatlan okból - egy 64 éves férfi lőfegyverrel rálőtt feleségére.

Az elkövető a történtek után gyermekével bezárkózott a házba, ahol önkezűleg vetett véget életének. A hétéves gyermek nem sérült meg.
Ásványrárón feleségére lőtt egy férfi majd öngyilkos lett

A 42 éves nőt a mentők kórházba szállították további vizsgálatok elvégzésének céljából.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr- főkapitányság emberölés kísérlet bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer doboz cigi utazott volna Bécsbe - Hegyeshalomig jutott

Mintegy kétezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy furgonban szállított kompresszorba rejtve a… Tovább olvasom