Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Haltelepítés hárommillióból

Dunasziget - A halszállító kocsiból 5640 kilogrammnyi ponty csúszott pénteken a Zátonyi-Dunába. A hárommillió forintos telepítés után szombattól lehet horgászni, ám a vízfelület kezelői fokozott ellenőrzést ígérnek.
„Nemrégiben indultunk Zalaszentgrótról, dél körül Dunaszigeten vagyunk, s kezdjük a haltelepítést" – mondja a telefonvonal végén Geiszbühl Róbert, a Mosonmagyaróvári Horgász Egyesület titkára. Dél körül azonban még csak egy horgászt találtunk a stranddal szemközti parton. Szépen kapnak is a keszegek: a kicsiket visszadobja (legtöbbjük szilvaorrú), a többi szákba kerül, melyet egy macska őriz a kifolyónál. „A múltkor hét snecit adtam neki, elrejtette őket a nádasban, aztán hívta a többi négylábút a vacsorához" – mondja a pecás. Időnk van, hisz a halszállító késik. Közben Geiszbühl Róbert megérkezik, s sorolja is az adatokat. „Tavaly ősszel 20 mázsa kétnyaras pontyot tettünk a vízbe, összesen négyezer darabot: erre pályázaton nyertünk pénzt. Ezek dunai nyurgapontyok voltak, s Nagybaracskáról érkeztek. Most 5640 kilogrammnyi ponty kerül a Zátonyi-Dunába, átlagosan közel kétkilósak, s nyolcvan százalékuk pikkelyes. Szombattól lehet is őket horgászni" – mondta. Ígéri: ezzel együtt fokozott ellenőrzéseket tartanak éjjel-nappal a rendőrséggel karöltve.

Vízbe téve: Zömében kétkilós pontyokat telepítettek pénteken Doborgazszigetnél a Zátonyi-Dunába.

Időközben megérkezik a halszállító, s vele együtt a helyi kíváncsiskodók. Egy kismotoron ülő bámészkodó horgász azonban elégedetlen. Amikor megtudja, hogy a telepítés másnapján már lehet horgászni, hosszas „litániába" kezd. Szerinte így komolytalan az egész, nem ezért fizetik a tagdíjat és különben is horgászegyesület közgyűlésének kellett volna erről döntenie. Hangját azonban elnyomja a tartályból zubogó víz, s a pontyok fröcskölése a Zátonyi-Dunán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterek utakról, hidakról, pályázatokról

Mosonmagyaróvár - Többek közt a halászi híd és a darnózseli kerékpárút megépítésének hiányát, a… Tovább olvasom