Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Halált okozott a felelőtlenség

Nagy a fájdalom a jánossomorjai Horváth családban. Legkisebb gyermekük esett áldozatul egy, a fiuk legjobb barátja által okozott balesetnek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy jánossomorjai cég telephelyén halálos üzemi baleset történt. A nyomozás eddigi adatai alapján egy ott dolgozó helybeli fiatal az ebédszünet alatt felelőtlenül elindított egy homlokrakodó járművet. A vezetésben tapasztalatlan fiú elvesztette
uralmát a gép felett, s a magtár falához nyomta barátját, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Bár a szülők nehezen dolgozzák fel a történteket, nem keresik a tragédia felelősét.

A Horváth család jánossomorjai portáján csengetésünkre a házigazda
nyit ajtót. A házban sötét van, az asztalon gyertyák égnek. Az előszobában kisírt szemű asszony fogad. A tragédia másnapján még nehezen dolgozzák fel a szülők a történteket.
– István nagyon jó gyerek volt – meséli az édesapja. – Szerette a szüleit, testvéreit, rokonait. Négy gyermekünk közül ő volt a legkisebb. Három testvérét, Andreát, Krisztiánt és Viktóriát is rendkívül megviselték az elmúlt napok.

– Ebéd után a sógorunk – aki szintén a tragédia helyszínén dolgozott – jött a faluba traktorral, s mondta, hogy mi történt – idézte fel az édesapa. – Feleségemmel a munkahelyünkön kaptuk a borzalmas hírt. A rendőrök nekünk a baleset körülményeiről semmit sem mondtak, így pontosan nem is tudjuk, mi történt. Mi senkit nem akarunk megvádolni, ha már megtörtént a tragédia, el kell tudnunk valahogy viselni. A fiú, aki állítólag a balesetet okozta, a legjobb barátja volt Istvánnak.
Fiam az általános iskola után Győrbe járt szakmunkásképző intézetbe, lakatos szeretett volna lenni. Sajnos keveset tanult, az iskolát végül nem fejezte be. Ezután itthon várta, hogy behívják a seregbe. Szeretett volna hivatásos katona lenni. Amíg a behívóparancs nem érkezett meg, kisebb munkákat vállalt.
Most is idénymunkásként dolgozott a tragédia színhelyén. Nekünk azt mondta, utólag már megbánta, hogy otthagya az iskolát.

– Nagyon szerette a kollégáit, rengeteg barátja volt – szól közbe sírva a gyászoló asszony. – István sokat játszott a kutyáival, egy ideig versenyszerűen focizott is. Nagyon szeretett mozogni, tagja volt a helyi tűzoltó-egyesületnek és madarakkal is foglalkozott. Szórakozni sehova sem járt, mindig időben lefeküdt. Nem cigarettázott, nem járt diszkóba. A problémáit mindig megosztotta velünk vagy a testvéreivel, nem volt különcködő típus. Most született meg az első unokánk, vele is sokat játszott. Régen gyakran járt templomba, vallásos gyerekként neveltük.

– Nem tudom, sikerül-e feldolgoznunk a történteket. Nagyon jó fiút veszítettünk el. Három testvéréből és a kis unokánkból kell erőt mrítenünk, hogy elviseljük ezt a fájdalmat – zárta beszélgetésünket az édesapa.

(A tragédia körülményeiről a homlokrakodót vezető fiatalembert is megkérdeztük, ám ő nem kívánt nyilatkozni lapunknak.)

Korábban:

Falhoz nyomta barátját (2002-07-19) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél év alatt 255 forgalmit vontak be

Az intézkedő rendőrnek számos esetben jogszabály írja elő, hogy elvegye a jármű forgalmi engedélyét.… Tovább olvasom