Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Győztek a növények

Döntés született a mosonmagyaróvári, két Lajta-ág közötti lakókert utcáinak elnevezéséről. Az előző ülésén már napirendre tűzték a témát, ám újratárgyalták az előterjesztést, s végül a növényneves variációt szavazták meg a városatyák.
A képviselő-testület januári ülésén Szentkuti Károly indítványára levette napirendről az épülő Lajta-lakókert utcáinak elnevezését. Az eredeti elképzelésben egy-egy növény részének neve szerepelt, ám a képviselő azt javasolta, hogy a város történelméhez kapcsolódó személyek neveit is figyelembe kell venni az utcák keresztelésekor. Így szóba került dr. Sattler János, dr. Sőtér Ágost, Hönel Béla, Zeyk Domokos, Lokietek Erzsébet, Ruff Andor, Frigyes főherceg, Albert Kázmér, Lehel vezér, Salamon király, illetve Wathay Ferenc neve is.
Az igazgatási és közrendvédelmi bizottság ismételten megtárgyalta a lakókert közterületeinek elnevezését és az ülésen elhangzott nevek alapján az eredeti mellé egy újabb variációt javasolt. Az igazgatási osztály mindkét elképzeléssel megkereste az érintett utcák leendő lakóit is, akik néhány kivétellel a növényes változatokat javasolták mint a lakókörzet stílusába és hangulatába illő utcaneveket. Eszerint a város Lomb, Tövis, Inda, Bokréta, Kalász, Venyige, Pázsit, Zsilip, Buzogány, Gát, illetve Boriska utcával, valamint Vásár térrel gazdagodik.
Lapunk február 14-i számában megjelent írásunk nyomán – miszerint Mosonmagyar-

óváron közterületet kellene elnevezni Wathay Ferencről – Szentkuti Károly elmondta: esélyt lát rá, hogy még ebben az évben utcát nevezzenek el az elfeledett katonáról. Mivel Wathay az óvári várhoz kötődik, így annak környékén kellene emléket állítani neki.
A képviselő szerint a Móricz Imre utca lenne a legalkalmasabb az átkeresztelésre, mivel a politikus életrajza nagyon homályos és semmi sem indokolja, hogy a vár környékén nevét egy utca viselje.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszajáró: eurógondok

Devizaszámlájának megszüntetésével járó kálváriája kapcsán kereste fel szerkesztőségünket a… Tovább olvasom