Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron megyei Német Énekkarok 20. Kórustalálkozója Kimlén - fotók

Győr-Moson-Sopron megyei Német Énekkarok 20. Kórustalálkozója Kimlén - fotók
Huszadik alkalommal rendezték meg a megyei német énekkarok találkozóját.
Idén a Kimlei Abendstern Német Énekkar adott helyet a rangos összejövetelnek. A vendégfogadó Abendstern kórus mellett a Regenbogen kórus Bánfalváról, a mosonmagyaróvári Heideröslein kórus, Hegyeshalomból a Morgenstern kórus, a Hazai Dallamok/Heimatsklangen kórus Győrből, a máriakálnoki Lindenbüten kórus, a Rozmaring kórus szintén Győrből, az Allandi Férfikórus az ausztriai Allandból és a Morgenröte kórus Ágfalváról.

A fellépőket köszöntötte Gálné Eller Mária a Kimlei Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, majd gyertyák gyújtott azokért, akik már nem lehetnek velük. Közösen elénekelték a Himnuszt, majd a magyarországi német kisebbségek dalát. Eller Gizella, Kimle polgármestere is köszöntötte az énekkarokat és az érdeklődőket.

A kórusok színvonalas előadása következett, népdalokat, egyházi műveket és többszólamú kórusműveket is hallhatott a közönség. Az előadás után következett a vacsora, a mosonmagyaróvári egyetemi konyha jóvoltából.

Az ízletes falatok után a régi barátságok felelevenítése, új kapcsolatok kialakítása, kötetlen beszélgetés folyt immár fehér asztal mellett. A hangulathoz, a szórakozáshoz, tánchoz a Heimattöne Kapelle sváb zenészei Vértessomlóról szolgáltatták.
Győr-Moson-Sopron megyei Német Énekkarok 20. Kórustalálkozója Kimlén

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Textilkép kiállítás Kimlén - fotók

Textilkép kiállítás Kimlén - fotók
A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum, Cselley Ház jóvoltából érdekes kiállítás nyílt Kimlén a Közösségi… Tovább olvasom