Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Gyógyszertár nyílt a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

Gyógyszertár nyílt a Karolina Kórházban, melyet az intézmény üzemeltet. A likviditás javítása érdekében évente 12 millió forintos bevételre számítanak.
A mosonmagyaróvári kórházban 2009 nyarától néhány évig már működött közforgalmú gyógyszertár. Akkor azt egy külsős cég üzemeltette. Most a likviditás javítására irányuló egyik első lépésként újból nyílt itt patika, az azonban már az intézmény működtetésében.

– A korábbi szerződés szerint a gyógyszertár működése nem hozta meg az intézmény számára a kívánt eredményeket, ezért azt a vezetés megszüntette. Az új menedzsment, látva azokat a kórházakat, ahol a patikát maguk működtetik pozitív eredménnyel, a saját üzemeltetés mellett döntött. Ezt indokolja a folyamatosan növekvő lakosságszám, a kórház betegforgalma és a dolgozóink igényei is – részletezte dr. Bertalan István főigazgató főorvos. 
 
Dr. Bertalan István, dr. Császári Viktória, dr. Bertalan Ádám és Kormos Tímea a kórházi gyógyszertárban.
Dr. Bertalan István, dr. Császári Viktória, dr. Bertalan Ádám és Kormos Tímea a kórházi gyógyszertárban.

Október közepére minden szükséges engedélyt beszereztek és megkezdődhetett a próbaüzem. Új helyen, a rendelőintézet első szintjén, a kartonozó mellett alakították ki a patikát. Itt a legnagyobb a betegforgalom.
– Alapvetően minden készítmény elérhető nálunk, amit a rendelőintézetben receptre felírhatnak. Olyan készítményeket is előállítunk, amelyek más közforgalmú patikában nem érhetőek el, gyári és egyedi készítmények is vásárolhatók – tudtuk meg dr. Bertalan Ádám főgyógyszerésztől és dr. Császári Viktória szakgyógyszerésztől. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett bakterház fogadja az utasokat Bezenyén

Leégett bakterház fogadja az utasokat Bezenyén
Jó ideig világítás sem volt az állomás peronjánál, az utasok reggel és késő délután a sötétben botorkáltak fel- és leszálláskor. Tovább olvasom