Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Gázolajjal üzletelő kamionsofőrök

Néhány napon belül Mosonmagyaróváron és környékén két alkalommal is tetten értek a rendőrök kamionosokat, amint éppen gázolajjal üzleteltek. Őket és üzlettársaikat sikkasztással, illetve orgazdasággal gyanúsítják.
Az utóbbi hetekben többször előfordult, hogy Mosonmagyaróváron és környékén az utcán parkoló teherautókból, buszokból az üzemanyagtartály felfeszítésével gázolajat loptak. A rendőrség ezért kiemelt figyelmet fordított a parkoló kamionok ellenőrzésére, ami aztán a napokban eredményt is hozott. Az egyik éjjel a járőrök felfigyeltek a városban két szerelvényre és a mellettük lévő személyautóra. A járművek ellenőrzése során a személyautóban műanyag kannákat, üzemanyag átfejtésére használt csövet és a csomagtartóban már gázolajjal teli kannákat találtak.

A két Pest megyei kamionsofőr kihallgatásakor a rendőröknek elismerték, hogy a teherautó tartályából kínáltak fel eladásra gázolajat a mosonmagyaróvári férfinek, és már el is kezdték annak átfejtését, amikor tetten érték őket. A nyomozás során az egyik kamionosnál házkutatást tartottak, aminek során a legkülönfélébb méretű – a 20 literes kannától az ezerliteres tartályig –, számos, üzemanyag tárolására alkalmas eszközt, valamint összesen közel 6 ezer liter gázolajat találtak. A sofőr vallomása szerint ezt a mennyiséget az általa vezetett teherautóból sikkasztotta el. A két kamionsofőrrel szemben sikkasztás miatt indult eljárás, míg a mosonmagyaróvári vevőt orgazdasággal gyanúsítják.

Még egy hasonló esetet felfedtek a rendőrök a minap, ezúttal Jánossomorján, amikor egy kamionra és a mellette álló teherautóra lettek figyelmesek. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a helyi Leier kft. teherautóját vezető férfi szintén a cégnél dolgozó biztonsági őrrel találkozott. A kamion tartályából addigra már közel száz liter gázolajat eresztettek le és éppen töltötték át a biztonsági őr autójába. A kamionos kihallgatásakor elismerte, hogy korábban már több alkalommal adott el gázolajat a teherautóból. A jánossomorjai sofőr és a jobaházi biztonsági őr ellen üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett sikkasztás gyanújával indult eljárás.

Michael Leier, a cég tulajdonosa az eset kapcsán a Kisalföldnek elmondta: rendkívül bosszantó, hogy saját dolgozóikkal – akikben megbíztak – fordult elő ilyesmi. A történtekből okulva a jövőben még jobban odafigyelnek sofőrjeikre. Minden autójukat felszerelték már műholdas helymeghatározóval, ami lényegesen megkönnyíti ezt a munkát.
Michael Leier elismerését fejezte ki a magyar rendőrségnek, örül annak, hogy ilyen gyorsan és hatékonyan felderítették az ügyet. Magyarország konzuljaként büszke a rendőrség eredményes munkájára, akikkel a jövőben még hatékonyabb és szorosabb együttműködést tervez. A tulajdonos úgy véli továbbá: felül kellene vizsgálni a különböző biztonsági szervezetek működését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatmenhely: a város is segíti a kezdeményezést

Pályázatok és adományok útján próbálja meg előteremteni egy kutyamenhely létrehozásához szükséges… Tovább olvasom