Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Film, képzés és fellépőruha támogatásból

Tájékoztató anyag készül térségünkről, fellépőruhákat, hangszereket, hangtechnikai és fénytechnikai eszközöket vásárolnak, de többek közt szabadtéri színpad is épül LEADER-támogatással területünkön.

A Szigetköz – Mosoni-sík LEADER Egyesület postázta a LEADER jogcím újabb támogató határozatait. Két célterület nyertes pályázói az örömhírről május 20-án már értesülhettek, néhányan azóta részben vagy teljes mértékben meg is valósították projektjeiket.

– Újabb hat célterületen a múlt hónapban születhetett helyi döntés, melyre a Vidékfejlesztési Minisztérium szeptember 17-én kötelezettséget vállalt. A májusi öt határozat után az egyesület munkaszervezete további huszonkét határozatot küldött ki, ezzel a megyében elsőként zártuk le a LEADER-pályázati jogcím első körének feldolgozását – tájékoztatta portálunkat Grundtner Gábor munkaszervezet-vezető. A szakembertől megtudtuk: a támogatásoknak köszönhetően elsősorban civil szervezetek álmai valósulhatnak meg. Így film, honlap és egységes kiadvány mutathatja be térségünket, képzés valósulhat meg, kulturális csoportok szerezhetnek be fellépőruhákat, hangszereket, hang- és fénytechnikai eszközöket. De szabadtéri színpadot is emelnek, rendezvényeket szervezhetnek, több településen parkosítanak, sétányt alakítanak ki. Lesznek falvak, ahol egységes házszámtáblák, valamint információs és útbaigazító táblák fogadják az arra járókat.

Susovits Vera, Grundtner Gábor és Szabó Anita, a munkaszervezet munkatársai állnak a pályázók rendelkezésére.
Susovits Vera, Grundtner Gábor és Szabó Anita, a munkaszervezet munkatársai állnak a pályázók rendelkezésére.

Grundtner Gábor hozzátette: a második kör megnyitása jövő év tavaszára várható. Jelenleg támogató határozatokkal a rendelkezésre álló keretösszeg közel harmadát sikerült lekötni.

– A rendelkezésre álló források közel felét gazdaságfejlesztésre kell fordítanunk, ennek megvalósításához a vállalkozók aktivitását kérjük – szögezte le továbbá a munkaszervezet-vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb iparűzési, több idegenforgalmi adó

Mosonmagyaróvár - Néhány adónemben elmaradás látszik az első féléves befizetéseknél az önkormányzat… Tovább olvasom