Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Fegyvereket, lőszereket rejtegettek lakásukban

Mosonmagyaróvár - Fegyvereket és lőszereket tárolt lakásában engedély nélkül egy jánossomorjai, illetve egy rajkai férfi. Mindkét esetben lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés gyanújával indított eljárást a rendőrség.
Két ügyben is indított lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés gyanújával büntetőeljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az elmúlt napokban. Az egyik esetben a vám- és pénzügyőrség tett feljelentést a rendőrségen a 68 éves B. Pál ellen, akinél több fegyvert és lőszert is találtak.

A mosonmagyaróvári tartózkodási helyű, szlovák állampolgárságú férfi Jánossomorján lévő házában tartottak ellenőrzést a vámosok. Ennek során összesen huszonhat golyós fegyverhez tartozó lőszer és mintegy nyolcvan különféle sörétes lőszer került elő.

Egy hét alatt két esetben is eljárást indítottak a rendőrök engedély nélküli fegyver-, illetve lőszertartás miatt.

A másik esetben a rajkai körzeti megbízott szerzett olyan információt, miszerint a helybeli 74 éves P. Nándor engedély nélkül tart otthon fegyvereket.

Ezt követően a férfi lakásából előkerült egy maroklőfegyver és egy 22-es kaliberű kispuska, valamint több mint kétszáz darab lőszer. Az eddigi adatok alapján a külföldről hazaköltözött férfi a korábban más országban engedéllyel tartott fegyvereit juttatta be illegálisan Magyarországra.

A nyomozás során időközben további fegyver, egy Bowning típusú pisztoly a hozzá tartozó lőszerekkel is előkerült a férfi lakásából. Az ügy részleteit fegyverszakértő bevonásával tovább vizsgálja a rendőrség.

Olvasóink írták

  • 1. Jegyző Ferenc 2008. február 25. 08:58
    „ez mind hazugság és rágalmazás!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még Levélen is panaszkodtak a szag miatt

Mosonmagyaróvár - Két napja bűzfelhő terjeng Mosonmagyaróvár felett, a város szinte minden pontján… Tovább olvasom