Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Fedett bolhapiac a határnál

Hegyeshalom - Az ötvenforintostól a százezresig több ezer használt holmi közül válogathatunk az ország talán legnagyobb fedett téri bolhapiacán. Egy osztrák férfi a hegyeshalmi határátkelőnél lévő bevásárlóközpontban 3 ezer négyzetméteren kínálja a különféle, elsősorban lomtalanításból származó holmikat.

Több ezer különféle használati – és esetenként használhatatlan – új és használt tárgyat kínál eladásra az az osztrák férfi, aki Magyarország legnagyobb fedett téri bolhapiacát alakította ki a hegyeshalmi határátkelő szomszédságában.

A határátkelő mellett közel két évtizede – akkori két világ, Kelet és Nyugat határán – megépült bevásárlóközpont nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az építmény egyik fele a nyitás óta teljesen üres állt, egészen ez idáig. A bécsi illetőségű Pasterniak Hermann azonban fantáziát látott ebben és a határ menti bevásárlóközpontban mintegy 3 ezer négyzetmétert bérelt, ahol hatalmas bolhapiacot rendezett be. Itt aztán mindenki talál magának valami kedvérevalót, az ötvenforintos „kacatoktól" a százezres bútorokig minden megtalálható.

Pasterniak Hermann a Kisalföldnek elmondta: évek óta foglalkozik „bolhapiacozással", eddig Bécsben árulta a portékákat. A vásárlók közel nyolcvan százaléka Magyarországról és Szlovákiából érkezett, ezért gondolta úgy, hogy ide, a hármas határ közelébe települ át. Az ötlet úgy tűnik, bevált, hiszen máris rengetegen turkálnak, válogatnak a több ezer holmi között. Számos vásárló érkezik Ausztriából is, sokakat szervezett buszos kirándulással szállítanak a határszéli bolhapiacra.

Bolhapiac: Pasterniak Hermann többezres árukészletében mindenki találhat magának valót.
Bolhapiac: Pasterniak Hermann többezres árukészletében mindenki találhat magának valót.

Az árubeszerzés kapcsán Pasterniak Hermann elmondta: a bolhapiac péntek délután, valamint szombat és vasárnap egész nap tart nyitva. A hét többi napját az osztrák férfi a beszerzéssel tölti. Ausztriában vállal lakás-, padlás-, pincekiürítéseket, örökségeket vásárol fel. Ezekből kiválogatja a még használható tárgyakat, amiket aztán később eladásra kínál. Emellett különféle bezárás előtt álló üzletek teljes árukészletét is megveszi Ausztriában, amit aztán itt darabonként továbbad. Így nem csupán használt dolgok, hanem néhány új holmi is felfedezhető az asztalokon.

Az árukészlet rendkívül sokrétű. A használt ruháktól kezdve a háztartási gépeken át a különféle lakásfelszerelési cikkekig minden megtalálható. A salzburgi emblémás emlék- és ajándéktárgyak teljes tárházát beszerezhetjük például a piacon, de vehetünk tucatnyi német nyelvű videofilmet is néhány euróért, vagy akár komplett hálószobabútort.

Az osztrák férfitól nem lehet lehetetlent kérni, rövid idő alatt bármit beszerez, amire igény mutatkozik. Vásárolni természetesen nemcsak euróért, hanem forintért is lehet, a vételárból pedig szinte minden esetben alkudhatunk.

Az árukészletben jelenleg a legolcsóbb darab néhány apró ajándéktárgy, ami alig ötven forintba kerül, a legértékesebb pedig egy 88 ezer forintos angol ülőgarnitúra. Pasterniak Hermann a közeljövőben szeretné tovább szélesíteni a bolhapiac kínálatát, tervei közt szerepel egy külön elektronikai részleg kialakítása, ahol nem csupán használt, de új műszaki cikkek is megtalálhatók lesznek.

Olvasóink írták

 • 15. Lejti 2009. október 16. 20:13
  „Minél előbb meg akarsz szabadulni megunt cuccaidtól vagy könnyen és gyorsan szeretnél vásárolni? Ne VAKERÁZZ! Internetes adok-veszek... mplace.hu a Te piactered! http://www.mplace.hu”
 • 14. sanya666 2008. október 05. 15:46
  „ez a piac egy nagy rakás szar azoknak irom ezt akik készülnek elmenni.pár osztrák nyugdijas árulja az ocska kacatjait.Azért irom ezt le,hogy más ne járjon ugy mint én elautoztam több száz kilométert a semmiért”
 • 13. lolita 2008. szeptember 18. 09:54
  „Mire masnak nincs szüksege az nem jelent szemetet!Igen is vannak jo dolgok amit hasznalni is lehet,de nem kell egy fövarosival összehasonlitani!”
 • 12. Zsigmond Anasztázia 2008. augusztus 26. 15:12
  „Légyszíves küldjetek térképet, hogyan lehet oda jutni.

  Köszi!”
 • 11. Anton 2008. augusztus 26. 07:47
  „Kedves szemlélődő!

  A Schwechat-i bolhapiacon igen jártam már.
  De ami a Hegyeshalmit illeti nem és nem is érdekel. Szeintem ez szégyen az ott levő egyébb üzleti egységekre nézve is, s nem beszélve az esetleg betévedő attutazóról aki megáll pihenni.
  S csatlakoznék Tri-Ton hoz rendelkezik e megfelelő papirokkal?!
  S fizti-e az adókat?!”
 • 10. szemlélődő 2008. augusztus 25. 20:33
  „kedves anton ha ilyen jol tudod hogy mi van a két helyszinen valoszinű hogy jártál ott és jol kőrűl néztél
  kőssz az infot”
 • 9. Anton 2008. augusztus 25. 13:37
  „Kedves mamcika!
  Ha ennyire szükséged van más szemetére vedd meg az összeset és vidd haza!!!
  GRATULÁLOK DE JÓL JEGYEZZÉTEK MEG EZ NEM UGYAN AZ MINT SCHWECHAT-i BOLHAPIAC! ITT SZEMÉRŐL VAN SZÓ”
 • 8. mamcika 2008. augusztus 25. 00:16
  „Légyszi, légyszi, légyszi!
  Valaki írja meg a pontos nyitvatartást!
  Köszönöm!
  Erről az Óvári dologról is befogadnék néhány infót :-)”
 • 7. Wienerin 2008. augusztus 24. 19:52
  „Tisztelt Fórumozók!
  Szíveskedjenek egyszer elfáradni Wien-Schwechat-on (Bierbräuerei területén) működő igazán sokszínű és bő árukinálattal rendelkező bolhapiacra.
  Meg fognak lepődni, mennyi "tősgyökeres" osztrák vásárol itt és egyre többen lesznek. Igazi osztrák társadalmi metszetrajz! Az Önök által áhított EU-s fizetés sajnos egyra zsugorodik és egyre jobban közeledik az Önök fizetéséhez.”
 • 6. no 2008. augusztus 24. 08:05
  „Igazat hagyok az előttem szólónak . Nem kötelező elmenni és vásárolni . Óváron és környékén is van hasonló lehetőség csak nem ilyen körülmények között . Az nem okoz senkinek sem gondot ? Egyébként sok érdemes dolgot is lehet vásárolni ilyen helyeken olcsóbban amit egy fizetésből élő is meg tud fizetni .”
 • 5. nehéz ügy 2008. augusztus 23. 20:21
  „nem kell szitkozódni,sajnos ma magyarországnak szüksége van erre is
  mert sok ember nem teheti meg hogy új bútorokat vegyen magának mert a fizetés bőven nem EU-s,vagy akkor a szegény ember rohadjon meg az örökőlt 100 éves bútorai között ,ezen kellene elgondolkozni nem a 20 éve idehozott ramatyon mert érdekes módon csernobil soha senkinek nem jut eszébe a környezet szennyezés terén.Mindenesetre
  én elugrok körülnézni.további jó elmélkedést a témában.”
 • 4. minden napi lélek 2008. augusztus 23. 01:37
  „sajna nem tűnik fel senknek sem ha magyar politikai vezetés ugy irányitotta volna az országot akkor nem az ő szemetűket vennék a szegény családok hanem ők a mienkét. amig a polotikai elitnek nem érdeke hogy a minimál bér 400-eu legyen addig nincs miről beszélni”
 • 3. Gyüjtögető 2008. augusztus 22. 15:38
  „Ez kell nekünk bizony ez újra osztrák szemét! Aki még nem látta a móvári (XY) benzinkút mögötti dombot, vagy esetleg nem tudja a 80-as évek elején a bécsi metró építési szemete (ami részben egy leállított bécsi vegyigyár területének rekultiválásából származik) van itt. Köszönjük egykori VGV (Városgazdálkodási Vállalat)!”
 • 2. Harcona Marcos 2008. augusztus 22. 09:52
  „Feltételezem 20 éve nem a magyarok épitettek több ezer négyzetméteres soppingcentert a határra, hanem az osztrákok az ő oldalukra. (Lásd Gorenje)
  Amúgy pedig ilyenkor is EU van, nem csak akkor amikor megállás nélkül átzúzunk a határon.”
 • 1. Tri-Ton 2008. augusztus 22. 09:14
  „Gondolom mindezt ( Magyarország területén ) vállalkozói igazolvánnyal teszi . Természetesen az összes járulék fizetési ( beleértve a helyi iparűzési adót is) kötelezettségének eleget tesz Ő is , mint az összes magyar ,, lomis " . Külön érték , hogy a mi országunkban nem csak euróval , hanem forintal is lehet fizetni . Sőt ÁFA - s számlát is ad !? Örüljün a szemetüknek , tapsoljon mindenki !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hernádi Sándor: Mindig az emberek szórakoztatása érdekelt

Mosonmagyaróvár - Nagy öröm és meglepetés számomra a Pro Urbe díj, ezzel érzem azt, hogy a városban… Tovább olvasom