Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Ezért vágták ki a fát Mosonmagyaróváron az Erkel Ferenc utcában

Olvasónk elpanaszolta, hogy a közel 10 méter magas fa ma már nem nyújt árnyékot és hűsölni sem lehet alatta. Utánajártunk, miért vágták ki.
Már csak a csonk maradt abból a fából, amit nemrég vágtak ki az Erkel Ferenc utca egyik társasháza előtt. Olvasónk küldött erről képet is (felvételünkön). Elpanaszolta, hogy a közel 10 méter magas fa ma már nem nyújt árnyékot és hűsölni sem lehet alatta.

Megkeresésünkre Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző úgy tájékoztatott: a katasztrófavédelem évek óta szorgalmazta az Erkel Ferenc utcai közterület megközelíthetőségének biztosítását és a tűzoltási feladataik ellátását. Az Aqua Kft. is jelezte az önkormányzatnak, hogy az itteni szennyvízcsatorna és akna megközelítése sem lehetséges.
 

A fentiek figyelembevételével járult hozzá a város a fa kivágásához. A képviselő-testület pedig idei költségvetésében biztosított fedezetet a tér felújításának költségeire: megújul a térkő burkolat, a közvilágítás, mozgatható utcabútorok kerülnek oda. Edényes növényekkel alakítanak ki zöldterületet. Hangulatos közösségi teret hoznak létre a tűzvédelmi előírások szem előtt tartásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba hajtott egy kamion Mosonmagyaróváron - fotó

Árokba hajtott egy kamion Mosonmagyaróváron - fotó
A balesetben nem sérült meg senki. Tovább olvasom