Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Eurovegas: a kormány is beszáll?

A bezenyei kaszinóvárosnak kedvezhet a kormány is egy új törvény elfogadásával.

Eurovegas beruházói már a munkálatok kivitelezőjével tárgyalnak, hamarosan megállapodás születhet Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégével. A bezenyei kaszinóvárosnak kedvezhet a kormány is egy új törvény elfogadásával.

Földvásárlásba ölt százmilliók, a kaszinóvárosi földekig elvitt közművek, újabb befektetői csoportok, egymilliárd forint feletti kifizetett kötbér a magyar államnak, évek alatt százmilliós átutalások telekadóként Hegyeshalom és Bezenye önkormányzatának kasszájába. Ezek Eurovegas „indulását" erősítő tényezők, s láthatóan a kormány is hisz a munkahelyteremtő beruházás startolásában.

Leköszönése előtt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt javasolta, hogy a 10 milliárd forintot meghaladó éves tiszta játékbevétel felett az addigi 30 százalékról 10 százalékra csökkentsék a játékadó kulcsát. Ez jelenleg egyetlen működő kaszinóra sem vonatkozik, ugyanis a két budapesti és a soproni kaszinó együttes játékbevétele sem éri el ezt az összeget: egyértelműnek tűnik, hogy a változtatás mögött az Eurovegasnak nyújtandó segítség áll. Annál is inkább, mivel Matolcsy szerint „jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósítása érdekében" szükséges a módosítás: a kaszinóváros felépülte fél százalékkal növelné a hazai GDP-t (az országban előállított javak összességét). A törvénytervezet általános vitája kedden zajlott, két hét múlva elfogadhatják a jogszabályt.Információink szerint Eurovegas beruházói sem tétlenkednek: már a leendő kivitelezőt keresik, s előrehaladott tárgyalásokat folytatnak hazánk egyik legnagyobb, fővárosi székhelyű építőipari cégével. Az egymilliárd forintnyi jegyzett tőkével rendelkező cégnek több részvényese is van. Azon értesülésünket, mely szerint már megegyezés is született, a kaszinóváros beruházói nem erősítették meg. Annyit közöltek, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak. Ha az utolsó akadályok is elhárultak – s a jogszabályt is elfogadják –, akkor egy vasúti átjáró szélesítésével kezdhetik a munkát, hogy a munkásszállóként funkcionáló konténereket a helyszínre vihessék. A kivitelezést alvállalkozóként legalább negyven százalékban magyar cégek végezhetik. A beruházók úgy tervezik: a munka még idén elindul.

Olvasóink írták

 • 10. bumburnyák 2013. március 18. 09:48
  „10 milliárdig 30%adó, fölötte csak 10%??????? Mire föl??????
  A szerencsejáték üzleti pszichológiai jellegéből adódóan 10 milliárd éves bevétel fölött ami bejön nekik az szinte tiszta profit. Én ott inkább fölemelném az adót. Most páran azt mondanák hogy 30-40% a nyerési arány ami eleve lejön a bevételből csakhogy azt általában vissza is szórják.”
 • 9. kocsoggorog 2013. március 17. 20:34
  „titokgyula a kocsmai játékgép betiltás nehogy már számítson egy ilyen volumenű beruházásnak. Nem a gyári melós fog ilyen kaszinóba járni...
  dödike, ha a közgép jön, akkor még a végén kiderül, hogy ilyen volumenű munkákra alkalmas, nem csak kormányzati hátszéllel. Én örülök neki, ha egy magyar cég nyer egy ilyen beruházást nem külföldi
  kovacspanna ez nagyon nem Sukoro... ott néhány milliárd ment volna a szoci zsebekbe az értéktelen földek elcserélése kapcsán. Itt ilyen fel sem merült...”
 • 8. oPTiKa 2013. március 17. 11:13
  „háté, mintha a Hard Rock Café tulajdonosai amerikában élő indiánok lennének... A kaszinót ők építtetik...”
 • 7. kovacspanna 2013. március 17. 09:43
  „ez most nem olyan, mint Sukoro?”
 • 6. dödike 2013. március 17. 09:16
  „Megint jön a közgép,A kormány mindenre hajlandó hogy a közgép nyerjen.Ez lesz az Orbáni nagy biznisz.”
 • 5. mekkmester 2013. március 17. 09:08
  „a film címe: "A nagy szocialista mutyi"”
 • 4. titokgyula 2013. március 17. 08:47
  „Nem véletlenül tiltották be a játékgépeket. Magyaroktól el kellett venni ezt a lehetőséget, hogy idegeneké lehessen. Szépen lassan megszűnik az ország. 40 % magyar cég. Ők fogják a kerti munkát és szemételtakarítást csinálni. A kaszinó gépeit is befogják kötni mint a pénztárgépeket? Vagy ez nem tartozik bele? Egy eladósodott országban miből fognak az emberek szórakozni? Vagy nem is nekünk készül, csak kiszolgáló személyzet leszünk itt is, mint a csicskáztatóknál??”
 • 3. háté 2013. március 16. 20:09
  „Ez valahogy kimaradt a cikkből: - a leendő bezenyei kaszinóváros izraeli tulajdonosai - a szabad-vakolók!”
 • 2. öcsi100 2013. március 16. 17:59
  „" előrehaladott tárgyalásokat folytatnak hazánk egyik legnagyobb, fővárosi székhelyű építőipari cégével."
  Ne legyen igazam......”
 • 1. széchenyi12 2013. március 16. 17:09
  „álom, álom, ... himbálom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek az osztrák hókotrók az M1-es megyei szakaszaira - fotók

A korábbi öt után újabb négy hókotrót küld Magyarországra az osztrák autópálya-kezelő társaság -… Tovább olvasom