Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Értékes az óvári diploma

160 frissen szerzett diplomáját a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán tartott ünnepi tanácsülésen.
A közös munka beteljesülésének ünnepeként jellemezte dr. Faragó Sándor rektor a diplomaosztó ünnepi tanácsülést tegnap a mosonmagyaróvári egyetemi karon. Elmondta: az itt végzett gazdászok kezében van a magyar agrárium és ezzel együtt a magyar föld sorsa, ám nyugodt szívvel bízhatják ezt az óriási értéket rájuk, erre biztosíték az elődöktől örökölt és átadott hatalmas tudás.

Dr. Dóka Ottó oktatási dékánhelyettes az államvizsgákról tett jelentésében elmondta: hatvanhárom agrármérnök, huszonnyolc élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök, hatvankilenc gazdasági agrármérnök, egy mezőgazdasági szaktanácsadó szakmérnök és tizenhárom növényvédelmi szakmérnök tett sikeres záróvizsgát.

Dr. Ördög Vince dékán arra hívta fel a figyelmet: a bolognai folyamat beindulásával még nagyobb hangsúlyt kap, hogy a hallgatók milyen intézményben szerezték meg a diplomájukat. A mosonmagyaróvári egyetemi kar évszázados múltja és oktatói gárdája a biztosíték arra, hogy az itt szerzett diploma különös értékkel bír.

Eseménydús, viharos, de összességében eredményes tanév áll a kar mögött. A pénzügyi helyzetük stabilizálása érdekében kényszerű intézkedéseket tettek, a feladatokhoz igazították a dolgozói létszámot és az intézmény struktúráját. További létszámcsökkentéssel viszont már nem számolnak és a korábban felhalmozott adósságokat ingatlaneladással próbálják csökkenteni. A kar jövőjére nézve örömteli, hogy a korábbi évekhez képest idén csaknem megkétszereződött a jelentkezők száma, a százhatvan helyre összesen mintegy hatszázan adták be jelentkezésüket.

Emlékérmek a segítőknek

A mosonmagyaróvári egyetemi kar és az Óvári Gazdászok Szövetsége a diplomakiosztó ünnepi tanácsülés keretében első alkalommal adott át emlékérmeket mindazoknak, akik anyagilag vagy erkölcsileg támogatták az egyetemet. Albert Kázmér-emlékéremmel tüntették ki Réti Attilát és dr. Markovszky Györgyöt. A Wittmann Antalról elnevezett emlékérmet pedig a mosonmagyaróvári önkormányzatnak és a közelmúltban tragikus körülmények közt elhunyt Kettinger Gyulának ítélték oda.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitárult Szabolcs előtt a világ

A nyolc éve tolószékbe kényszerült darnózseli Csizmadia Szabolcs a helyiek segítségével… Tovább olvasom