Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -6°C | 1°C Még több cikk.

Emlékmű a plébánosnak Mosonmagyaróváron

Képviselői keretből és felajánlásokból állítanak emlékművet Steurer József egykori mosoni plébános tiszteletére a róla elnevezett utcában.

Steurer József egykori mártír mosoni plébános tiszteletére állíttatna emlékművet Faddi Horváth Pálönkormányzati képviselő. A javaslatot legutóbbi ülésén tárgyalta a képviselő-testület. A képviselő a mosoni városrészben, a Steurer József utcában, az egykori mosoni laktanya előtti zöldterületen szeretné elhelyezni az emlékművet. Az előterjesztés szerint mindezt képviselői keretéből és közérdekű felajánlásokból finanszíroznák. A tervezett építmény nem építésiengedély-köteles, azonban felállításáról a képviselő-testületnek döntést kell hoznia. Az előzetes költségbecslés szerint egymillió forintból megvalósítható. Az eredeti határozati javaslatban szerepelt, hogy az emlékmű felállításához szükséges költségek finanszírozásához az egyéni képviselői hozzájáruláson, illetve közérdekű felajánlásokon felül a testület is hozzájárul. Ezt a pontot azonban a pénzügyi bizottság javaslatára kivették. A testület nagy többsége végül egyetértett az emlékmű felállításával.

Olvasóink írták

 • 6. mosonmegye 2010. május 10. 12:51
  „janika olyan izé név. De a szövege után kb. az is. Önre nagyon is illik az a minősítés, "Egyszerű mint a faék!"
  Kedves janika Igaza van, a pap is csak egy ember. Kádár janika is csak egy ember volt, de ha Rajk László, vagy Nagy Imre megszólalhatna, nem biztos, hogy osztaná ezt a véleményt. Sztalin elvtárs is csak egy ember volt(?), de Ukrajna kb. 6,5-7 millió emberét (ebből 3 millió gyermek!) gyászolja, ezek nem a háborúban elesett katonák, hanem az agyonéheztetett parasztok, erdőmunkások, s lehetne sorolni a nem pap gyilkosokat, még a kis hazánkból is, akiket még mindíg az önhöz hasonlók imádnak, példaképnek tartanak.”
 • 5. janika 2010. május 09. 17:08
  „No, amit írtok, azt taníthatták nektek a papok! Sok embert meggyilkoltak és fognak is a pap is csak egy ember. De szerintem jobban jártok egy élővel, ha már nyalni akartok!”
 • 4. KoPi 2010. május 07. 17:25
  „janika:
  Ezt a papot az elvtársak gyilkolták meg az ÁVH pincebörtönében. Gondolkozz, még ha nehéz is néha!”
 • 3. civac 2010. május 06. 12:22
  „aztán majd ha teljesen elbutul a világ, akkor janika, rólad neveznek el utcát, sőt várost, megyét, régiót, országot; köbunokánk pedig már nem földnek fogja hívni a glóbust, hanem janikának

  ha nem testszik, hogy papokról neveznek el utcát, akkor "el lehet menni"”
 • 2. janika 2010. május 06. 11:35
  „Ma már nem divat elvtársakról utcát nevezni, most jönnek a papok. Mindig is, akik a nép nyakán űltek és ülnek ma is!”
 • 1. vizsla 2010. május 06. 10:32
  „a faddi is inkább az utakat javítaná ebbőlk a penzből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaeső ittas vezető és kandelábertolvajok

Eredményes volt a ˝Közbiztonsági háló˝ program az elmúlt időszakban is Mosonmagyaróváron és a… Tovább olvasom