Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Eltúlzott és alkotmányellenes?

Eltúlzott és alaptörvény-ellenes jogosultságokat kaphat az ügyészség – álltja Beke Károly, a Magyar Szocialista Párt megyei alelnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Így értékeli Nagy István országgyűlési képviselő a minap lapunknak adott nyilatkozatát a zsebszerződések felszámolását segítő törvényjavaslatról.

Beke Károly szerint a törvényjavaslat olyan jogosultságokat adna az ügyészségnek, amelyek egy demokratikus jogállamban elképzelhetetlenek. A javaslat kizárja a jogorvoslat lehetőségét, visszamenőleges hatályú szabályozást alkot, valamint több ponton ellentétes a hatályos alaptörvénnyel és az európai joggal.

„A javaslat sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, mind az ügyvédi titok megismerhetőségéről szóló szabályozással, mind pedig azzal, hogy az ügyész bármely helyszínt átkutathat, oda önhatalmúlag, a tulajdonos, illetve az ott tartózkodó személyek akarata ellenére beléphet. A javaslatban megfogalmazott ügyészségi felhatalmazást túlzónak tartjuk, és azzal sem értünk egyet, hogy a jogállamiságot sértő rendelkezésekkel jogilag lehetetlen helyzetbe hozza az ügyészséget" – véli az alelnök.

Olvasóink írták

 • 7. kocsoggorog 2013. május 31. 09:37
  „Látom a baloldal ismét tereli a témát. Ilyenkor persze diktatúra, meg emberi jogok. De kinek az érdekét védik a szocik??? Hát a földmutyisokét, akik zsebszerződéseket kötöttek! Lehet hogy velem van a gond, de én ilyenkor inkább az igazságot védeném és nem a demokrácia csorbulásától félnék!”
 • 6. embertelen 2013. május 30. 16:14
  „3.justitia18 Gondolom mindezt kiszámoltad SzijjÁrtó úrra is?! A fidesz emberei jobb, ha hallgatnak pénzlenyúlás ügyben, van elég Trafik Pistás, azzal kellene inkább foglakozni! Ajánlom figyelmedbe Palcsó Tomikát az 5 trafikjával, de Mosonmagyaróvárról is lehetne példát hozni. Azt javaslom, hogy akinek vaj van a fején, ne nagyon mászkáljon a napon.”
 • 5. 621 2013. május 30. 06:59
  „Kedves Justi! Ne csodálkozzál. A példa ragadós... Bár azt sem tudom igazad van-e BK-al kapcsolatban vagy nem.... Viszont azt tudom, hogy kisgömböc és bűntársai se dolgoztak egy percet sem eddig, az észt viszont rendkívül nagy elánnal osztják - nota bene azt gondolják maffiaműködésükről hogy az kormányzás... Pedig csak a polip csápjai terjeszkednek...”
 • 4. abszurdisztán 2013. május 30. 06:37
  „DIKTATÚÚÚRRRRAAA ! Ehhez képest a Rákosi-rezsim lassan semmi lesz... Kubatov Úr ! Részt vett-e Ön a törvénytelenségekben ? Miért látunk egy Önhöz 100 %-ig hasonló embert a videon ? Miért nem mond le ? Hogy képzelte a trafikmutyit a titkárnővel ? Miért nem a Kühne-gyár érdekében lobbizott ?? Mit akar Ön Mosonmagyaróvárott ???? Nem a helyiek érdekeit képviseli !”
 • 3. justitia18 2013. május 29. 16:37
  „Megszólalt a nagy politikai, jogi, gazdasági, mezőgazdasági, vidékfejlesztési, közigazgatási, ifjúsági, sport, média, stb. (sicc :)) szakértő, aki 5,6 millió Ft.ot kapott "törvényalkotási "szakmai" tanácsaiért" az MSZP-től...de inkább GZ. táskahordásáért..::)), meg a semmitmondásaiért...meg a nyalakodásáért...::))
  Gazdag párt lehet az MSZP, ha ilyen feleslegesen, értelmetlenül szórja a pénzt <moderálva>.
  Szerintem Beke úrnak előbb inkább a gazdasági életben kellene dolgoznia, helyt állnia, bizonyítania, megfelelő szakmai, pénzügyi, jogi gyakorlatot szereznie, aztán úgy 15 év szakmai tevékenység után elmondhatná a véleményét a politikában.
  Annak akkor legalább lenne valami gyakorlati alapja, mert így teljesen hiteltelen, bármit is mond, csinál, emiatt aztán senki nem veszi komolyan, mint politikai semmittevő <moderálva> sem Győrben, sem Móváron.”
 • 2. embertelen 2013. május 29. 14:03
  „Szeretném, hogy a Nagy-ügyészség, a házkutatásokat elősször Nagy Istvánnál kezdené, pl. a Kubatov-ügy, a fideszes trafikbotrány-ügy kapcsán!”
 • 1. oxana 2013. május 29. 09:29
  „Próbáljon csak belépni az én házamba beleegyezésem nélkül. Még az udvarba sem. Nem hiszem, hogy van még ilyen az egész világon. Itt mindent meglehet csinálni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét az újszülöttosztálynak gyűjtöttek

Sikeresen zárult a mosoni strandon az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal megrendezett pünkösdi… Tovább olvasom