Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Eltörte diáktársa orrát: gyanúsított a hunyadis tanuló

Súlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség azt a diákot, aki egy iskolatársát ütötte meg a minap a Hunyadi-iskolában.
A fiú orra eltört és egy foga is kiesett. Az intézmény fegyelmi eljárás során elmarasztalta a verekedő diákot.

Úgy tudjuk, súlyos testi sértés miatt tett feljelentést a rendőrségen a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola egyik végzős tanulója, illetve szülei, miután a fiút egyik iskolatársa bántalmazta a minap. A kisalfold.hu információi szerint a diák orra tört el és kiesett egy foga.

A rendőrség megerősítette értesülésünket, miszerint előzetes szóváltást követően bántalmazta az egyik tanuló iskolatársát, aki aztán súlyos sérüléseket szenvedett. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt nyomoz az ügyben.

Gede Zoltán, a Hunyadi-iskola igazgatója elmondta: a kilencedikes diák minden különösebb előzmény nélkül a szünetben a folyosón ütötte meg végzős iskolatársát. Az ütés olyan szerencsétlenül érte a fiút, hogy komolyabb sérüléseket szenvedett. Az iskola már lefolytatta a fegyelmi eljárást a verekedővel szemben.

Elmarasztalták, s úgy határoztak, hogy másik intézménybe helyezik át a diákot. Ám ennek a végrehajtását egyelőre felfüggesztették. Amennyiben úgy látják, hogy a fiú viselkedése nem változik, végrehajtják a határozatot. Egyébként a csornai iskola fogadná a tanulót.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. RoninNoob 2011. április 29. 08:15
  „51. MolnárTibor!
  Én csak egy dolgot nem értek Veled kapcsolatban, és kérlek ne vedd személyeskedésnek! Miért nem mentél át egy másik iskolába még időben? Mert hát ugye a Hunyadiról köztudott, hogy érdekes intézmény, érdekes tanárokkal és érdekes neveléssel... Miért hagytad, hogy ennyiszer megbuktassanak? Vagy a szüleid miért hagyták? Ezt az egy dolgot nem értem... A helyedben én biztos kerestem volna másik iskolát... Én bolyais voltam, egy matek tanárom volt aki valahogy nem szimpatizált velem és minden igyekezetem ellenére megbuktatott. Heti több alkalommal jártam külön matekra, de minden igyekezetem hiába volt... Hál´ Istennek következő évben már nem ő tanított, onnantól 4-eseim voltak matekból és az érettségim is jó lett... (egy érdekes eset: megjelentem pótvizsgán, megírtam, nem lett a legjobb. Épp az eredményre vártam amikor találkoztam egy rokonnal aki ott tanított az iskolában. Jött a matektanárnő és amikor szembesült a "rokonsággal" elkezdett sajnálkozni, hogy már sajnos leosztályozta, de ha előbb tudta volna...) De ez már más tészta...”
 • 51. MolnárTibor 2011. április 28. 20:04
  „Sziasztok.
  Nem tudom mi állt annak hátterében hogy a srác kiütötte a fogát a másik srácnak. Ha valóban az hogy pszichikailag terrorizálták, teljesen megtudom érteni. Én fizikailag nem olyan típusú ember vagyok aki megengedheti magának a verekedést, mert alul maradtam volna.
  Tapasztalatból beszélek, én is ennek a "MINŐSÉGI" intézménynek a diákja voltam 4 évig...
  És igen, nem titok, mind a négy alkalommal 9.-es voltam. Hogy miért?
  Mert szemet szúrt bizonyos tanároknak az, hogy jó életminőségben élek, sok barátom van, és nincsenek egzisztenciális nehézségeim. Ez ugyanúgy feltűnt a diáktársaimnak. Előzőekben írtam hogy nem olyan típusú ember vagyok aki a megengedheti magának a verekedést a fizikuma miatt... ÉVEKIG tűrtem hogy tanárok, és diákok megkérdőjelezték a nemi identitásomat (melegnek tituláltak..)
  Jobban tenné a Kedves igazgató Úr, és a Tanári kar némely tagja ha szépen csendben maradnának. Kritikán aluli a tanítás, a biztonság meg főleg.
  Általános iskolában történelem versenyeket nyertem. Bekerültem a középiskolába és a kedves történelem tanár úr, megbuktatott. Következő évben 1,9-es átlagra szintén MEGBUKTATOTT. Igen több tantárgyból megbuktam.
  Ha olyan szintű megaláztatásokban részesülne némely ember mint én a 4 év alatt, a győri diliházban kötött volna ki, hozzáteszem nekem sem kellett hozzá sok. Voltak Tanáraim akik kitartottak mellettem, és biztattak hogy lehetek sikeres.
  Tankötelezettségi törvényre a véleményem.
  2009.11.06.-n betöltöttem a 18. életévemet. 11.07.-től nem jártam iskolába.
  Levelet küldtek a jegyzőhöz hogy nem járok be. Édesanyámmal karöltve elmentünk a Jegyzőhöz, és a tudtára adtuk hogy milyen jó bánásmódban részesültem az iskolában a tanároktól, és diákoktól. Állítólag büntetést kellett fizetnie az iskolának mert nem tettek annak érdekében semmit hogy békén hagyjanak.
  Ez az én látásmódom, nem kell velem egyet érteni.
  ( Ha esetlegesen rágalmazási perbe akarnának vonni a fent leírtak miatt, ám legyen. Ebben az esetben és is beperelem az iskolát kemény milliókra, mert jogomban áll.)”
 • 50. maffinka 2011. április 27. 19:20
  „sziasztok!!
  Én is egy Hunyadis tanuló vagyok ráadásul egy végzős!!! Engem is felbosszantanak ezek a sok balhék! De ami az én tudomásomra jutnak azt mind az 9.-es, 10.-es tanulók követik el! Amikor én megkezdtem az iskolát én meg adtam a tiszteletet a felsősöknek, érdekes módon soha semmi bajom nem volt!! Ma már az a baj, hogy nincs tisztelet az idősebbek felé!!!!! Van az a mondás, hogy okos enged szamár szenved !! Kérdem én az ,,ellenségnek" melyik fáj jobban, ha kiütik a fogát és eltörik az orrát vagy ha szembe röhögik és nem figyelnek oda? De erre majd ők is rájönnek remélhetőleg, de előbb tényleg meg kéne tanulniuk mi az a tisztelet, mert míg az nincs addig verekedés is lesz!!
  Amúgy meg ha olyan rosszak a végzősök akkor, hogy jutottak el odáig, hogy leéretségizenek meg levizsgázanak nem kellett volna őket mondjuk kidobni ? Akkor mikor ők kezdtek még a régi szabályok voltak simán ki lehetett dobni az embereket!!”
 • 49. jégkirálynő 2011. április 26. 22:57
  „Sicc nagyon "aranyos", amit írsz, és laza. azért megnéznélek, ha a te gyereked száját tépnék fel, és eltörnék az arccsontját, vajon azt is ilyen nyugodtan fogadnád? Tán még vigyorjeleket is tennél az arcodra!!!!
  Szívből kívánom ezeknek a kölkeknek, hogy hasonlóan erősen megverjék őket a jövőben. :))))))”
 • 48. sicc 2011. április 26. 08:54
  „Jégkirálynő, el lehet menni bármelyikm iskolába, mindenhol vannak ilyen esetek.Csak nem mindig kerülnek be a sajtóba... Ez látványosabb volt a szemből érkező jobbos ütés miatt:) De aki korpa közé keveredik ,megeszik a disznók! Szerintem sincs ebben semmi extra . Rengeteg fiúgyerek öszzezárva, tele tesztoszterinnel:)))
  Ja és ha nem az iskola területén történik, akkor kit akarnátok elővenni az eset miatt?”
 • 47. KoPi 2011. április 24. 17:18
  „Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Volt egy kis bunyó, aki kapta megérdemelte, máskor jobban meggondolja. Régen is volt diákbunyó, és a jövőben is lesz. A kamaszok már csak ilyenek. Mind a 4 nebulónak egy-egy igazgatói intés és el van rendezve a dolog.”
 • 46. INVEKTUS 2011. április 24. 12:19
  „16. sexgodboy

  Itt sajnos az segít ha a legnagyobb arcú gyereket jól helybenhagyod
  sokszor csak látszat az hogy erősek
  :)))”
 • 45. INVEKTUS 2011. április 24. 12:00
  „aKKOR HELYESÍTEK CSESZIK RÁ”
 • 44. INVEKTUS 2011. április 24. 11:36
  „LEGVÉGÜL MINDIG AZ <moderálva> RÁ AKIT KIREKESZTENEK”
 • 43. jégkirálynő 2011. április 23. 15:36
  „Nagyon sok minden kavarog még bennem, nagyon sok mindent tudnék még írni esetekről, az iskoláról is, de megvárom, míg lezárul az ügy, és akkor majd még kommentálok... A bántalmazott diákok mellett egyáltalán nem úgy állnak ki, mint ahogy kellene, egyelőre ennyit mondok csak. És még annyit, hogy fiam édesapja a rendőrségnél dolgozik, már el is indíttatta az eljárást.”
 • 42. Goldhofer-Anhängerbau 2011. április 22. 22:05
  „A tanárok sem hibátlanok.
  Micsoda mentalitás, hogy egy tanár sörözni jár a diákjaival (persze verik a blattot rendesen. A tanár szerint ez valami úri passzió.), vagy éppen a szőrős és gusztustalan zsíros hasán mutatja meg mivel jár az egészségtelen táplálkozás. Ráadásul simogatja a csajok haját (persze órán!).
  Diákként mint várhatok az ilyen fazontól?”
 • 41. Kánesz 2011. április 22. 18:41
  „Szép napot mindenkinek.
  Végig olvasva a bejegyzéseket és leszűrve a tényeket úgy gondolom mégiscsak jobb hogy megvédte magát a kis csávó mintha most kórházba feküdne betört koponyával törött bordákkal eltört kézzel és még lehet belsővérzéssel is csak , hogy tudja bizonyítana hogy ő az áldozat nem az akit feláldozhat 3 nagyképű végzős csak mert nekik ahhoz volt kedvük hogy megruháznak 3an egy jóval fiatalabb iskolatársukat csak azért mert kicsit nagyobb növésű erősebb testalkatú korához képest és mert Ez azt mondta hogy Az azt mondta rá hogy ízzé. Ennyi erővel én is bemehetnék az iskolába és azt a 3 végzőst 9 másik társammal jól helyben hagynánk csak mert ahhoz van kedvünk. pedig már iskolába se járok és végzős se vagyok plusz még idősebb is. az ok meg egész egyszerűen az lenne mert az iskola igazgató nem áll ki egyenrangúan a diákok mellet és fél a kővetkezményektöl mikor a kissebbség a nagyság!!!! Ez a gerinctelenség!!! Akkor ha az ő gyerekével történt volna meg az incidens akkor is ennyibe hagyta volna a dolgot és a valótlant állított volna a mediának???? a rendőrségnek is komolyan ki kellene vizsgálni az esetet és végire járni nem csak ennek az ügynek hanem minden hasonló dolognak ami az iskolában történik úgy hogy a sértettek félelem nélkül tudjanak nyilatkozni az olykor fájdalmas és megalázó esetekről. véleményem osztja a nézeteket de szólás szabadság van Magyarországon ezért talán nem vernek vagy aláznak meg Engem is!!!

  Tisztelettel: Kánesz”
 • 40. boboly 2011. április 22. 16:06
  „Kedves jégkirálynő a kilencedikes aki nem hagyta magát még is őt emelték ki bűnösnek az iskolai fegyelmi tárgyaláson azért mert megvédte magát! A pedagógusok félnek ha nem a gyerektől akkor a szülőktől!2011.04.05 -én reggel azzal csalta fel az egyik támadó hogy megakar vele beszélni valamit mivel azt hallotta xy-tól miket mondott róla tök mindegy hogy nem is ismerte. Amikor felértek kiderült hogy még két társa van ott a végzős diáknak.Ekkor már keményen durrogott neki mire a többiek ráugrottak leterítették megrugdosták folyamatosan ütlegelték igaz komolyabb sérülést nem okoztak dudor a koponyán, véraláfutás test szerte. De ezen nyomás ellenére talpra küzdötte magát és csápolva távol tartotta magától őket ebbe a csápolásba szaladt bele az egyik végzős.Szánalmas hogy hazugság árán indult feljelentés nyomán csámcsog ezen most a média. Mert a főcím az kellett volna hogy legyen három végzős diák akarta bántalmazni a kilencedikes tanulót aki megvédte magát......”
 • 39. Muaddib 2011. április 22. 13:01
  „Nekem az ilyen terrorizáló kölykökről mindig a vissza a jövőbe című film jut eszembe.
  Aki 1955 be nagymenőnek képzelte magát és terrorizálta a suliban a "jó fiút" az 30 évvel később egy senki lett!
  A terrorizált előtt hajlongott és autóját mosta!

  Akik erővel akarnak érvényesülni azok nagyon gyenge szellemi szinten, vannak, a való életben nagyon hamar eltűnnek a süllyesztőbe, mert csak ennyire képesek.”
 • 38. babyangyal 2011. április 22. 12:25
  „1. Mindenkinek van választása!!!! (bár sokan nem így gondolják).
  2.Az élet teli van veszéllyel ez az utca törvénye (a szülő dolga hogy megtanítsa ezt a gyermekének és akkor nem lesz áldozat).
  3.Rendőrségi feljelentés??? nevetséges nem csinálnak semmit mert lusták vagy korruptak.Az igazgató meg szintén nem az iskola élére való hiszen rengeteg a gond van az iskolában.”
 • 37. RoninNoob 2011. április 22. 09:09
  „Jól tette a srác, hogy visszacsapott... Máshogy ezt nem tudja lerendezni, hiába hajtogatják itt egyesek, hogy "aranyközépút"! Nincs! Itt ha visszaszólsz, vagy megkéred őket, hogy hagyják abba, csak többet árt mint használ és jobban eldurvul a helyzet! Úgy ahogy az is ha belekevered a rendőrséget és a szülőket! Ha nincs mögötted egy jó "háttér" és a "jógyerek" kategóriába sorolnak ezek a srácok akkor már imádkozhatsz is! Azt meg végképp nem értem, hogy hogyan mondhat valaki ilyet, hogy: "Egy tizenévesnél mitől telik be a pohár?" (Hyppolit)! Elmesélem! Bemész reggel a suliba gyanútlanul, a folyosón egy banda (először "csak") beszólogat. Aztán a szünetben körbeállank, megaláznak. A következő lépés, hogy elveszik a pénzed nap mint nap. Amikor már nem viszel magaddal pénzt akkor elveszik más értékeidet majd jön a komolyabb ütlegelés, rúgdosás... Na hát így telik be a pohár egy tizenévesnél, és ne hidd azt, hogy mindenki ezüstkanállal a szájában születik!”
 • 36. atika3887 2011. április 21. 22:19
  „moderálva>aki ok nélkül bánt valakit!És nem érdekel semmiféle önbíráskodásról szóló baromság,mint ahogy a verőlegényeket sem érdekli az esélyegyenlőség és igazságosság.Ezek mástól nem félnek,csak a veréstől.”
 • 35. atika3887 2011. április 21. 22:11
  „Kedves jégkirálynő!Engem az érdekelne,hogy amikor a gyermeked hazament,és ezt előadta,akkor másnap reggel az iskolaajtóban várted-e azt a brigádot????Mert én ezt tettem volna.Ha nem bírsz velük,bátran jelezd!”
 • 34. jégkirálynő 2011. április 21. 21:43
  „sexgodboy az én fiam, akit a fent említett eset előtt vertek meg, és az én fiam még csak kilencedikes.. Egyetlen szülőnek sem kívánom azt, amit átéltem! és egyetlen gyereknek sem, hogy átélje azt, amit a fiam, vagy az a gyerkőc, akit szintén zsaroltak, megaláztak. valószínű, ezért ütött, mert már elege volt a hónapok óta tartó terrorból...”
 • 33. elemér 2011. április 21. 18:52
  „Technikailag ugy lehet valaki orrát eltörni és a fogát kiverni ha boxert használunk. Felveszm a boxert és ráhuzok egy zoknyit. Ez igy jól müxik.”
52 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlat és kutatás egyetemistáknak

Bővül a gyakorlati helyek száma és több lesz a kutatási lehetőség is a mosonmagyaróvári egyetemisták… Tovább olvasom