Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Eladó a ''romantika'' Dunakilitin

Családi okok miatt ötszázezer euróért eladó a hatvan százalékban „kész” Romantik Hotel Dunakilitin. Olyan vevőt keresnek, aki felépíti a szállodát...
Családi okok miatt ötszázezer euróért eladó a hatvan százalékban „kész" Romantik Hotel Dunakilitin. Olyan vevőt keresnek, aki felépíti a szállodát, sőt, állítólag két év múlva uniós forrás is mutatkozik a korábban tervezett egészségcentrum és vendéglátó-ipari szakközépiskola felépítésére.

„ Ez aztán a szép magyar romantika! A kiliti Németh-villát pár éve megvette egy osztrák kft. Romantik Hotel létesítése céljából. Évekig ütötték-verték, félig lebontották, hozzátoldattak, s most kirakták az eladó táblát. Ettől vagyunk mi európai falu? Éljenek a külföldi befektetők, akik felvirágoztatják az országot!"

2003 telén állt Dunakiliti képviselő-testülete elé annak az osztrák beruházónak a képviselője, melynek az egykori Németh-villával milliárdos idegenforgalmi tervei voltak. Egy Romantik Hotel elnevezésű négycsillagos szálloda építtetését tervezte egészségcentrummal, díszparkkal, sőt, egy vendéglátó-ipari szakközépiskolával. A tulajdonos ehhez állami segítségre, s uniós pályázati pénzekre is számított.

„ Eladó" tábla a bejáratnál

Azt már az elején kijelentették, hogy nem fognak kapkodni. Az építkezés még 2003-ban megkezdődött, de – ahogy az SMS írója is észrevette – elég lassan haladt. Heinrich Rossner, a tulajdonos Ewa Dobersek megbízottja 2004. július 8-án a Kisalföldben azt nyilatkozta: az első két ütemhez szükséges pénz rendelkezésre áll, s csak az első rész befejezése 3 millió euróba kerül. Hozzátette: a Romantik Hotel – akár szakközépiskola nélkül is – mindenképp elkészül. Bár folyamatosan csinosítgatták a villa épületét, mára a Romantik Hotelt hirdető táblát benőtték az ágak, s a bejáratra kikerült az „Eladó" tábla. Bár az internetes honlap továbbra is hirdeti – igaz, most már 2007-es „határidővel" –, hogy vendéglátó-ipari iskola épül Dunakilitin.

– Azt kérte tőlem a tulajdonos, hogy adjam el az egykori Németh-villát – kezdte Heinrich Rossner, a halászi székhelyű Rossner Kft. cégvezetője. – Egy éve „családi gondok adódtak" nála, emiatt döntött úgy, hogy megválik a Romantik Hoteltől. Eddig egy osztrák bankon keresztül mindent Ewa Dobersek finanszírozott: a hotel hatvan százalékban kész, közel 350 ezer eurót (közel 100 millió forintot) fektettek az építésébe.

Hollandok érdeklődtek

– Mindenesetre szeretné realizálni korábbi elképzeléseit: olyan vevőt keresünk, aki befejezi a szálloda építését. Sőt: az egészségcentrum és a vendéglátó-ipari szakközépiskola építéséről sem mondott le, ám csak két év múlva lesz lehetőség ehhez kapcsolódó uniós forrás elérésére. Többen érdeklődtek már külföldről a Romantik Hotel iránt, elsősorban holland befektetők.

Természetesen, ha úgy alakul, olyan vevőnek is eladjuk az ingatlant, aki csak a szállodát építi meg. Befejezésére még közel 250 ezer eurót (70 millió forintot) kell költeni.
A telekkel együtt egyébként az ingatlan irányára most 500 ezer euró (közel 150 millió forint) – mondta Heinrich Rossner.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfeledett, jeltelen tömegsír?

Dobos Ottóéknak egy Budapestről érkezett fiatalember mesélte el ott, hogy kitört a forradalom Budapesten. Aztán amikor öccsével Halászinál jártak, már arra figyelmeztették őket, hogy eszükbe ne jusson bemenni Mosonmagyaróvárra, mert lövik az embereket. A testvérpárt azonban nem lehetett megállítani. Mire beértek, már tele volt a kórházudvar és a temető is halottakkal. Tovább olvasom