Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Egyetlen szabad strand, drága termálok

Itt a kánikula és a vakáció, a legtöbb gyerek vízközelbe vágyik, ám a családok számára már egynapos fürdőzés is komoly költségekkel jár. Mosonmagyaróvár – folyói ellenére – megbízható szabad strandokban nem bővelkedik.
A Kisalföld a héten beszámolt arról: annyira közel van a határértékhez a Báger-tó vízminősége, hogy a városüzemeltető nem nyitotta meg a szabad strandot. Hivatalosan továbbra is csak az itató strandja üzemel Mosonmagyaróváron.

Sokan nem törődnek a vízminőséggel, és fürdenek ott is, ahol a szakemberek nem ajánlják. Egy hétköznapon délelőtt kilátogattunk mindkét helyre, de ezúttal sem a Báger-tónál, sem az itatónál nem láttunk egyetlen fürdőzőt sem, a Mosoni-Dunán azonban sok kenussal találkoztunk. A termálfürdőt ellenben sokan választották kikapcsolódásul. Rengeteg a szlovák vendég minden korosztályból, az osztrákok közül inkább csak az idősebbek érkeztek.

Persze magyarok is strandoltak itt, mint például Pál Károlyné, aki nyolcesztendős Klaudia unokájával érkezett. A nyugdíjas hölgy érdeklődésünkre elmondta: nagyon szeretnek a termálban, de az árakat egy kicsit borsosnak tartja, ezért heti egy alkalomnál többször nem tudnak jönni. A nyugdíjas- és a diákjegy egyaránt 1000 forintba kerül, és hiába visznek magukkal üdítőt, szendvicset, azért a kislány mindig kér még valamit a nagyitól, amire ő persze nem tud nemet mondani.

A lipóti élményfürdőben a felnőttbelépő 1400 forint, a gyerekjegy 900, nyugdíjasbelépő nincs. Családi belépő 2 felnőttre egy gyerekkel 3300 forint, és 500 forintot kell fizetni a további gyermekek után.

Élményparkok és árak

Még jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik vízi parkokban pihennének a forró nyári napokon. Az utóbbi években egyre több élménypark nyílt Magyarországon, ezek drága belépőik ellenére is igen népszerűek. A Mogyoród melletti Aquaparkban például hétvégén egy felnőttjegy 5200 forintba kerül. A diákok és a nyugdíjasok 4200 forintot, a 130 centiméternél alacsonyabb gyerekek pedig 2600 forintot fizetnek a belépőért.

Zalaegerszegen az Aquacityben 3800 forintot kérnek a felnőttjegyért, a gyerekjegyért pedig 600 forintot, ez utóbbiért azonban csak a gyerekcsúszdákat lehet használni.

A vízi parkokban lehet családi jegyet is venni, ez általában két felnőtt és két 18 év alatti gyerek részére szól. Az Aquaparkban a családi jegy hétköznap 13 ezer, hétvégén 15 ezer forintba, az Aquacityben 8900 forintba kerül. Sokkal olcsóbb a kikapcsolódás a Balatonnál és a Velencei-tónál. Itt sok helyen ingyen is lehet fürdeni, de az elkerített strandoknál sem kérnek 4–600 forintnál többet a napijegyért.

Olvasóink írták

  • 1. dinóv 2008. március 08. 15:10
    „A Lipoti fürdöben nem tapossák egymást az emberek ....tiszta...
    és nem nyafog a fülébe az osztrák ill...szlovák vendég "mert minket pl.zavarnak a gyerekek"....................nem 1 példa volt már erre...........!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év múlva Schengen?

A hamarosan megszülető uniós rendelet várhatóan lehetővé teszi hazánknak jövő októbertől a schengeni csatlakozást. Az egységes bűnügyi nyilvántartás rendszerének kiépítése folyamatban van, uniós pénzek áramlanak a külső határok megerősítésére. A rajkai és hegyeshalmi útlevélkezelők már felkészültek állásuk közelgő megszűnésére. Tovább olvasom