Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Egy fórum a közös célokért: sikeres a Kossuth-gimnáziumi fotókör

Mosonmagyaróvár - A Kossuth-gimnáziumban 2007 őszén alakult a Bacher József tanár vezette fotókör. Tagjai szép eredményeket érnek el az országos versenyeken.

– Célunk egy olyan fórum létrehozása volt, ahol kiteljesíthetjük fotózás iránti vonzalmunkat, elsajátíthatjuk ennek technikai és kompozíciós alapjait, megbeszélhetjük a felmerülő problémáinkat, ötleteinket, valamint szeretnénk pályázatokon indulni és kiállításokat szervezni – magyarázza céljaikat a 2007-ben alakult Kossuth-gimnáziumi fotókör vezetője, Bacher József.

A fotókör egykori és mai tagjai. Sokuk pályaválasztását befolyásolta a szakkörben szerzett tudás.
A fotókör egykori és mai tagjai. Sokuk pályaválasztását befolyásolta a szakkörben szerzett tudás.

A fotókör tagjai szép eredményeket érnek el a versenyeken.
Mindehhez számukra a keretet a heti klubfoglalkozások és a hétvégi fotóstúráik adják. 2008 decemberében avatták fel állandó galériájukat az iskola épületében ˝A természet képekben˝ című kiállításukkal. Országos és nemzetközi fotópályázatokon vesznek részt, és felnőtt kategóriákban is eredményesen indulnak. 2009 őszén a fotókör elnyerte a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagságát. Idén már az Ágens nemzetközi fotópályázaton is szépen szerepelt Vecsei Zéta, a 43. Pécsi Országos Középiskolás Fotópályázaton első díjat és különdíjat kapott. Ugyanide beválogatták Farkas Judit, Horváth Réka és Vámos Bence képeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönt kaptak a széftolvajok: a darnózseli húsüzemet fosztották ki

Letöltendő, illetve felfüggesztett börtönt kapott első fokon az a két férfi, akik még tavaly nyáron… Tovább olvasom