Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Dobszóló a szomszédból - Átdübörög a Novarock

A nickelsdorfi mezőn ismét több tízezren fesztiváloznak - köztük magyarok - a csütörtökön indult Novarockon. A hegyeshalmiak bíznak a jó széljárásban, hisz nekik minden évben csak a dübörgés marad. A határtól pár kilométerre négy napon keresztül tartó rendezvényen fellép többek közt a The Cure és Slash is.
Tizenötödször is Novarock: a nickelsdorfi fesztivál az évek alatt négy naposra bővül, s csütörtökön indult. A határtól pár kilométerre e hosszú hétvégére több tízezer látogatót várnak, elsősorban osztrákokat, németeket, de sok szlovák ás magyar fesztiválozó is a Pannónia mezőre tart.

A magyarok jó hírének sokat ártottak az elmúlt évek zűrös ügyei: évekig a koncert utolsó napja után tucatszám hozták haza az otthagyott sátrakat, rekesznyi sört. Tavalyelőtt két magyar színpadi munkás ellopta a Limp Bizkit együttes egyik gitárját, néhány hete pedig egy mosonmagyaróvári, Ausztriában dolgozó futárt gyanúsítottak meg, hogy 400 novarockos karszalagot lopott el, s árulta az interneten.
A Novarockon egyébként hétvégén fellép többek közt a The Cure, a Slayer és Slash is.

Átdübörög"

- így foglalta össze, mit érzékelnek a hegyeshalmiak a Novarockból Szőke László polgármester. Azt mondja, idén is sok múlik majd a széljáráson, hisz eddigi tapasztalataik szerint az aznapi kiemelt zenekar mindig hangosabb a többieknél.

Kétségtelen, a dübörgés zavarja az itt lakókat, de talán emiatt nem költöznek el. Valamelyest megszokták, hogy minden évben ezen a pár napon fesztivált rendeznek a közelünkben."

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ámokfutás Mosonmagyaróváron: két autónak ütközött, majd elfutott a 22 éves sofőr, kocsija árokba gurult - fotók

Ámokfutás Mosonmagyaróváron: két autónak ütközött, majd elfutott a 22 éves sofőr, kocsija árokba gurult - fotók
A menekülő férfit a rendőrök végül egy közeli ingatlan udvarában fogták el - ahová a kerítésen… Tovább olvasom