Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Dékán nélkül marad a kar

Vélhetően ideiglenesen dékán nélkül marad a mosonmagyar- óvári egyetemi kar, miután a jelenlegi dékán mandátuma június végén lejár: a posztra pályázó egyetlen jelöltet pedig leszavazta a kari tanács.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) januári szenátusi ülésén döntött két mosonmagyaróvári magasabb vezetői állás betöltésének pályázati kiírásáról. A mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar dékánjának mandátuma június végén jár le. A következő tanévtől új dékánnak kellene irányítania a kar működését, mivel dr. Ördög Vince már második ciklusát tölti, s a szabályozás szerint a dékáni megbízás legfeljebb egyszer hosszabbítható meg. A szenátusi ülésen határoztak továbbá egy, a rektor döntése értelmében létrehozott új, magasabb vezetői álláshely, a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Centrum elnöki pályázatának kiírásáról is.

A kari tanács a napokban határozott a beérkezett dékáni pályázatról. Dr. Ördög Vince leköszönő dékán lapunk érdeklődésére elmondta: a megadott határidőre csupán egy jelentkező – dr. Szigeti Jenő, a jelenlegi általános dékánhelyettes – adta be pályázatát. Az anyagban megfogalmazott dékáni programot a kar oktatói megvitatták. A kari tanács a napokban tartott ülésén véleményezte a pályázatot. Itt dr. Schmidt Rezső rektorhelyettes ismertette az előkészítő bizottság egyhangú támogató véleményét, valamint a rektor támogatását. Ezt követően a kari tanács viszont titkos szavazással nem adta meg a pályázónak a szükséges támogatást. Emiatt a pályázati anyagot nem lehetett továbbterjeszteni. A NYME rektora várhatóan jövő héten dönt arról, hogy az átmeneti időszakban – az új dékán megválasztásáig – ki irányítja majd a kar munkáját.

Méhes Ákos

Egyhangú támogatás

A NYME szenátusa a napokban tartott ülésén véleményezte a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Centrum elnöki pályázatát. Az elnöki tisztség betöltésére egy pályázó – dr. Ördög Vince – adta be jelentkezését. A pályázatot a szenátus egyhangúlag támogatta, ennek alapján dönt majd a rektor a kinevezésről.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétköznapi ügyelet

Június elsejétől a jánossomorjai és várbalogi lakók hétköznap is ügyeletes orvoshoz fordulhatnak… Tovább olvasom