Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Darnó-Hús - Három generáció dolgozik együtt: ösztöndíj az utánpótlásnak

A Darnó-Húsnál már a család harmadik generációja is a minőségi termékek előállításán dolgozik. A tulajdonos ettől a tanévtől a hentesképzést ösztöndíjjal támogatja.
– Jelenleg ötvenen dolgozunk a vállalkozásunknál, édesapámat, az öcsémet és a saját családomat is beleértve. Öröm, hogy a három gyermekem is érdeklődik a cég iránt. Valamennyien közgazdásznak tanultak vagy tanulnak, ugyanakkor azt is fontosnak tartottam, hogy a rokon szakmákkal is megismerkedjenek. Mostanáig a két fiam és a lányom tizenhét további végzettséggel rendelkezik az egyetem mellett – mesélte  dr. Kovács Péter, a  Darnó-Hús tulajdonosa, aki ettől a tanévtől a hentesképzést is ösztöndíjjal támogatja.
A Darnó-Hús csapata hatodszor vette át termékeiért a Magyar Termék Nagydíjat.

 

– Míg a kilencvenes évek elején megyénkben legalább ötven hentes hagyta el az iskolapadot évente, az utóbbi időszakban ez töredékére csökkent. Jelenleg csak Győrben folyik ilyen képzés. Abban bízom, hogy az ösztöndíj által több diák jelentkezik majd erre a szakra. Mi tanműhelyt is biztosítunk, hentesmester foglalkozik a fiatalokkal. Egy jó tanuló ösztöndíjjal havonta akár ötven-hatvanezer forintot is hazavihet – hangsúlyozta dr. Kovács Péter.
Nagydíjas termékek

A napokban a Darnó-Hús ismét kiérdemelte a Magyar Termék Nagydíjat, ezúttal a turista- és disznótoros termékcsalád győzte meg a zsűrit. Így már 6 termékcsaládjuk összesen 25 terméke rendelkezik ezzel a védjeggyel.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök a polgárőrök segítettek egy bajba jutott férfin Mecséren

A zavart férfi a Mosoni-Duna töltésen hiányos öltözetben sétál Kunsziget felé. Tovább olvasom