Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Búcsúztak az alma matertől

Nyolcvanhatodszor tartottak valétálást a hétvégén a Nyugat-Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karán.
Százötvenegy végzős fotója került arra a tablóra, melyet szombaton az egyetem dísztermében állítottak ki: a rajtuk szereplő ballagók énekelték utoljára az egyetem udvarán a Gaudeamus igiturt a hétvégén.

A valétálás pénteken este kezdődött, amikor hagyományosan emlékfát ültettek a Cserháti-kollégium parkjában. Aznap este fáklyás felvonulásra indultak a városba: a városháza előtt ünnepélyes búcsúztatót tartott Stipkovits Pál polgármester.

Szombaton fogatos felvonulás kezdődött a városban a vár udvarától a Lajta–Hanság Rt. központjáig, majd visszahajtottak. A délutáni ballagáson dr. Ördög Vince dékán köszöntője után Dóka Ottó oktatási dékánhelyettes búcsúzójában elmondta: a valétálók az itt megszerzett ismeretek alapján „szilárd alapokra építkezhetnek a jövőben". A valétálás gyökerei Selmecbányáról erednek, ahol az alma matertől búcsúzó diákok utoljára végigjárták a város nevezetességeit. Kiemelte: a mai világban különösen fontos az „egy életen át tartó tanulás". A ballagással valami véget ért az egyetemisták életében: az az időszak, amikor a legfogékonyabbak, s szilárd alapismereteket szerezhettek egy patinás intézményben. „Mostantól kemény, kíméletlen harcban lesz részük" – mondta. A dékánhelyettes kiemelte az idegen nyelv – főleg az angol – ismeretének fontosságát, s azt ajánlotta a búcsúzóknak: ha lehetőségük adódik, külföldi képzéseken is fejlesszék tudásukat.

A valétálás hagyományosan bállal zárult, ahol levették a valétaszalagot is az ötödévesekről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lehető legkíméletesebb beavatkozás szükséges

A mosonmagyaróvári kórház adósságcsökkentő intézkedési tervében a labordiagnosztika funkcionális privatizációja szerepel. Az alpolgármester szerint az osztályösszevonásokról és az ágyszámok átcsoportosításáról olyan koncepció kell, mely „a legkisebb konfliktussal jár". Az igazgató az adható pótlékok részt visszavonta a szerződésből, az érdekképviselet jogi útra terelné az ügyet. Tovább olvasom