Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Betörőnő a hétvégi házakban

Mosonmagyaróvár - Elfogták a rendőrök azt a nőt, aki az elmúlt hetekben számos hétvégi házat fosztott ki Mosonmagyaróváron. Az egyébként büntetlen előéletű elkövető munkahelye megszűnésével és szorult anyagi helyzetével magyarázta a bűncselekményeket.
A hét elején fedezte fel több mosonmagyaróvári hétvégi ház tulajdonosa, hogy az elmúlt napokban valaki betört az ingatlanukba és szinte minden mozdítható tárgyat elvitt. A feljelentések nyomán a rendőrség nyomozni kezdett és rövid időn belül elfogta a bűncselekményekkel alaposan gyanúsítható 34 éves B. Gy.-nét. A mosonmagyaróvári nő a kihallgatása során teljes körű, feltáró vallomást tett.

B. Gy.-né még nem volt büntetve. A bűncselekmények elkövetését azzal magyarázta, hogy az elmúlt év végén megszűnt a munkahelye és emiatt szorult anyagi helyzetén így próbált enyhíteni.

A gyanúsított összesen tíz hétvégi ház feltörését, valamint négy bicikli ellopását ismerte el. Két mosonmagyaróvári víkendházas övezetet látogatott végig az elmúlt időszakban. A betörések során vitt mindent, ami mozdítható volt. Zsákmányolt egyebek mellett különféle berendezési tárgyakat, csillárokat, szekrényt, kisgépeket, kézi szerszámokat, szivattyút, szőnyegeket, bőröndöt, televíziót, késkészletet, ülőgarnitúrát, plédet, ágyneműt, polcot, sőt, még egy ventilátort is. A nő elmondása szerint – és ezt a helyszíneken rögzített nyomok is alátámasztják – a betörésekhez kocsival ment, betolatott az udvarra s ott pakolta a járműbe az ellopott holmikat. A tárgyak egy részét a nő albérletében megtalálták a nyomozók, más részük pedig már mosonmagyaróvári és győri használtcikk-kereskedőknél, illetve zálogfiókban volt. A nő emellett a zsákmány több darabját egy férfi ismerősénél rejtette el. A 35 éves mosonmagyaróvári S. L.-t a rendőrök a jelenlegi adatok alapján társtettesként gyanúsítják a bűncselekmények elkövetésében.

Olvasóink írták

 • 4. matriné 2009. február 06. 18:00
  „A tolvajnő és társai pedig boldogan szilveszterezett miután kifosztotta a barátja lakását! Azóta is bitorolja az ellopott ingóságokat mert a rendőrségnek nehezére esik bűnjelként lefoglalni ! Lassan már két hónapja gyűjtögetik a tolvaj rokonságát, hogy kim adott pénzt a tolvajnak csupán azért, hogy egy-kéz dologra rátudja kenni , hogy azokat Ő vette és nem a barátja. Látszik a hamis tanúk is akadnak bőven, ha még tovább töketlenkednek a derék rendőreink. Persze nem csak képletesen mondva mondani, hisz a nyomozó az ügyben nem férfi.
  Csornai kapitányság lassan arról lesz híres, hogy a nyomozójukból itt is lehet ügyvéd nem csak Győrbe ! Lehet hogy már ezt a praxist gyakorolja?”
 • 3. matriné 2009. február 05. 11:06
  „Szerintem megy a mai rendőri intézkedések mellett örülhet a tulajdonos, hogy nem Őt gyanúsítják a hatóság félrevezetésével,.ha esetleg nem tudja bizonyítani, hogy azokat a holmikat Ő vette vagy honnak került az Ő tulajdonába. No meg azt várhatja, hogy mikor kerülnek azok vissza a tulajdonába. Lehet,hogy addigra már szétfutnak mint a rábapordányi disznók!”
 • 2. rivotril2mg 2009. február 02. 16:09
  „persze, csak azt se értem hogy ezek a buta rendőrök ilyent mért hisznek el. Gondolták büntetlen előéketü, semmi kára nem lesz, max 1 év böri egy évre felfüggesztve.”
 • 1. jucus159 2009. január 31. 17:38
  „El nem hiszem hogy ezt mind egyedül csinálta!Hogy egy nő egy ülőgarniturát egyedül kiviszi és berakja a kocsiba és különben hova fért a kocsiba is valaki magyarázza meg!Szerintem nem egyedül csinálta és főleg nem személygépkocsival!!Azért megnézném hogy hogy nézett kiaz a nő mert aki csak igy egyszerüen kidobálja egy kézzel a rekamiét meg a tévét stb.szerintem egy dijbirkozónak kellene lennie.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhat a pozsonyi busz Rajkára

Pozsony, Rajka - A pozsonyi önkormányzat nem késlekedik tovább: a 801-es városi járat hamarosan a… Tovább olvasom