Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

˝Az összefogásnak több haszna lenne˝

˝Udvariatlannak tartom Szentkuti Károly levelét, mely szerintem a megyei horgászszövetség közelgő tisztújítás előtti kampányának része. Nyolc éve kérek engedélyt kormorángyérítésre, de a horgászegyesületektől még erkölcsi támogatást sem kaptam˝ – mondta Szilágyi Gábor, az Előre Halászati Szövetkezet elnöke.

Szentkuti Károly, a Mosonmagyaróvári Horgászegyesület elnökének összefogásával tizennégy horgászegyesület közös levélben kezdeményezett egyeztetést a halászati szövetkezettel többek közt a túlszaporodott kormoránok gyérítéséről. Szilágyi Gábor, az Előre ügyvezető elnöke nem érti, miért ilyen módon próbálnak velük kommunikálni, hisz ők folyamatosan együttműködtek az egyesületekkel.

„A kormorángyérítésre vonatkozó felvetés kapcsán visszadobom a labdát: nyolc éve minden esztendőben engedélyt kérek az illetékes hatóságoktól a gyérítésre. A horgászegyesületektől e munkára még erkölcsi támogatást sem kaptam. Azt mondták, a gyérítés nem az ő dolguk, áldozni pedig végképp nem hajlandók rá. Nem hinném, hogy ezek után nekem kellene megvédenem a Mosonmagyaróvári Horgászegyesület vizeit a madaraktól. Ahol a helyi vadásztársaságokkal sikerült megszerveznünk a gyérítést, ott komoly eredményeket értünk el. Sajnos a Mosonmagyaróvár környéki területeken folyamatosan természetvédelmi akadályokba ütköztünk. Ha a kérdésben nagyobb lett volna a társadalmi összefogás, még nagyobb haszna lett volna a kormoránok elleni küzdelemnek" – mondta. Az ügyvezető elnök a költségviseléssel kapcsolatban hozzátette: a lerobbant helyett új terepjárót vettek a halászati ellenőröknek, s egy új motorcsónakot is munkába állítanak. „Udvariatlannak tartom Szentkuti Károly levelét, mely szerintem a megyei horgászszövetség közelgő tisztújítás előtti kampányának része" – mondta.

Az Előre a napokban 117 mázsa kétnyaras pontyot telepített a kezelésében lévő vizekbe. Ezt előtte a horgászszövetség tagegyesületei-
nek is bejelentette, a munka a halászati felügyelő ellenőrzése mellett zajlott. Emellett 110 ezer előnevelt csukát tettek a vizekbe, s hamarosan ugyanennyi süllőt telepítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A testvérvárosban is színpadon

Az Ujhelyi-iskola diákjai immár ötödik alkalommal utaztak Erdélybe, testvériskolájukhoz. Fellépőként… Tovább olvasom