Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

˝Az EP-választás közvélemény-kutatás˝

Mosonmagyaróvár – A jelenlegi helyzethez képest a legjobb eredményre számítunk – mondta diplomatikusan a június 7-én esedékes EP-választásokról Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki tegnap egy lakossági fórumot megelőzően az oktatás jelenlegi helyzetéről beszélt a sajtónak – a válság tükrében.

Bajnai Gordon programja a munkahelyek megtartására, a járulékterhek csökkentésére irányul, további célja, hogy a vagyonosok erőteljesebben vegyék ki részüket az adóviselésből, mint a kevésbé módosok – szögezte le a válságkezelő csomagról Hiller István, majd hozzátette: az oktatást nem érinti ez a kormányprogram, ott már 2006–2007-ben meglépték az alapvető átalakításokat. 2009-től százas nagyságrendben újulhatnak meg az ország oktatási intézményei, sok helyen már el is kezdődtek a beruházások vagy épp most folyik a szerződéskötés. A miniszter támogatja az alsó tagozatok helyben maradását, viszont szerinte a felső tagozaton a szakszerű, jól felszerelt iskolákkal lehet eredményt elérni, akár társulások létrehozásával.

Az utóbbi években megnégyszereződött a felsőoktatásban részesülők száma. – Az a felsőoktatási intézmény juthat magasabb finanszírozáshoz, amelybe a jobban teljesítő tanulók jelentkeznek. A Nyugat-magyarországi Egyetem a régió, a megye stabil, erős intézménye, melynek jövője biztosított – emelte ki a politikus, aki kifejtette: a válság következtében nem várható az egyetemi képzés területén a költségtérítés bevezetése, viszont elképzelhető, hogy átgondolják azt az időszakot, amelyet az állam támogatni tud.

Hiller István úgy véli, a június 7-i választás tétje, hogy az adott párt képviselethez tud-e jutni az Európai Parlamentben, másrészt éles közvélemény-kutatás és -mérés is. Az MSZP politikusa elismerte: a jelenleg Magyarországon uralkodó légkör korántsem konfliktusmentes, a széthúzásból, megosztottságból, ellenségeskedésből már elege van az országnak.

Olvasóink írták

 • 3. hablaty 2009. május 19. 05:41
  „Szerintem tibi nem érvelt, csak egy tényt állapított meg.”
 • 2. joco 2009. május 18. 11:12
  „tibi-a 2009.05.17. 21:21 : hát valoban Rád illik amit irtál.:
  "A hülye, mindig is az marad!"
  tudod az "érveidre" csak igy lehet válaszolni”
 • 1. tibi-a 2009. május 17. 21:21
  „A hülye, mindig is az marad!
  Ezekre ez a legfinomabb jelző.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elég a széthúzásból, ellenségeskedésből

Mosonmagyaróvár - A jelenlegi helyzethez képest a legjobb eredményre számítunk – hangsúlyozta… Tovább olvasom