Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Az első Mosonmagyaróvári Regatta

A kajakosoké, kenusoké volt a hétvégén a Mosoni-Duna egy szakasza Mosonmagyaróvár és Halászi között a helyi vízisport-egyesület által rendezett evezősnapon.
Vogalonga: Az indulásnál akadtak problémák a sűrű mezőnyben.
A helybéliek mellett Szolnokról, Csongrádból, Budapestről és Győrből érkeztek evezősök a hétvégén első alkalommal megrendezett Mosonmagyaróvári Regattára. A kajakosok rövid távú sprintversenyeken a Lajta torkolatától az úgynevezett Itató szabad strandig eveztek a Mosoni-Dunán. A győztesnek járó kupát végül a győriek csapata vihette haza.

A kétnapos rendezvény vasárnapi amatőr versenye mozgósította a legtöbb evezőst. A vállalkozó kedvűek összességében több mint egy tucat különféle vízi járművel vágtak neki a Mosonmagyaróvár és Halászi közti távnak oda-vissza. A rajtnál sűrűn felsorakozott evezősök okoztak némi nehézséget egymásnak, hiszen a verseny hevében jó néhány lapát összeakadt. Néhány méterrel arrébb aztán már szétszakadt a mezőny és a halászi fordulónál már több száz méteresre nőtt a különbség a versenyzők közt. A távot végül egy kajak kettes csapat teljesítette a legrövidebb idő alatt, elnyerve ezzel a jogot egy felső kategóriás személyautó használatára egy hétvégén át.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület által szervezett rendezvény ötletét a velencei Vogalonga elnevezésű, harminckét kilométeres evezősverseny adta, aminek idei jubileumi futamán az egyesület öt hajóval is képviseltette magát. Amint azt dr. Wlasitsch Mirkó, az egyesü let elnöke lapunknak elmondta: az első mosonmagyaróvári Vogalonga valójában nem is igazi verseny volt, hanem egy szabad szieszta. Az indulók inkább saját magukkal versenyeztek és bizonyították, hogy teljesíteni tudják a távot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fődíjat nyerték falujuknak

Mosonszentmiklóson pénteken délelőtt játszóteret avattak. A Szabadság tér átalakulása egy sikeres… Tovább olvasom