Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Autisták a vízen

Mosonmagyaróvár - Autista és autisztikus fiatalok ismerkednek a vízi sportokkal a Reménység Alapítvány és a helyi önkormányzat támogatásával a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesületben. Egészséges társaikkal együtt sportolhatnak, sőt, majd akár versenyezhetnek is.

Lépésről lépésre haladva ismerkednek az evezéssel a helyi autista és autisztikus gyerekek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület edzőinek segítségével csütörtökönként 4 órától.

– Az első foglalkozáson megtekintették a telephelyünket, kipróbálták az ergométeres evezést, megtanulhatták, hogy hogyan kell a csónakba beszállni, illetve a Mosoni-Dunán három segítővel vízre is szállhattak, hogy az összetett mozgást gyakorolják – magyarázza Nagyné Valkai Éva edző. A gyerekek az edzések előrehaladtával akár versenyeken is indulhatnak majd. A későbbiekben az angol evezés mellett a kajakot, kenut és a sárkányhajót is kipróbálhatják.

– A gyerekek jó levegőn tartózkodnak, mozognak, emellett fontos, hogy egészséges társaikkal együtt sportolnak, kommunikálnak velük – emeli ki a program előnyeit Cser Katalin gyógypedagógus.

Egy csónakban: Az autista gyerekek egészséges társaikkal együtt sportolnak.
Egy csónakban: Az autista gyerekek egészséges társaikkal együtt sportolnak.

A nyolcéves Pénzes Tamást édesapja kísérte el a csütörtöki edzésre. Elmondta: fia enyhén sérült, magántanuló diák, így fontos számára, hogy az edzéseken közösségben lehet, egészséges gyerekek veszik körül. Tamás az evezés mellett lovagol és focizik, sokat sportol. Az autizmussal küzdők esetében a terápia része a szabadidős tevékenység, a sok mozgás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klaszterben a tévések

A napokban Zalaegerszegen bővítette tagjai számát a több mint egy éve működő West-Pannon… Tovább olvasom