Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Autista fiú országos sikere

Mosonmagyaróvár - Hatékony az a program, melynek keretében öt autista fiatal barátkozik a vízi sportokkal. Balogh Tamás egy országos versenyről első díjjal tért haza.


Egészséges társaikkal együtt sportolhatnak a jó képességű autista és autisztikus sérült fiatalok, sőt, majd akár versenyezhetnek is. A több mint két hónapja zajló program sikerességéről árulkodnak a csapat egyik tagjának, Balogh Tamásnak az eredményei is.

Lépésről lépésre haladva ismerkednek az evezéssel a helyi autista és autisztikus gyerekek a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület edzőinek segítségével.

– A gyerekek jó levegőn tartózkodnak, mozognak, emellett fontos, hogy egészséges társaikkal együtt sportolnak, kommunikálnak velük – emelte ki a program előnyeit Cser Katalin, az autistákat felkaroló alapítvány kuratóriumának titkára. Szerinte az integrációs program eredményes. Rossz idő esetén ergométerrel edzenek, már itt is gyorsabbak, mint az edzések kezdetén. Vízre egészséges társaikkal vagy szüleikkel együtt szállnak.

Balogh Tamás és Ispánki Tamás az országos versenyen első helyezést értek el.
Balogh Tamás és Ispánki Tamás az országos versenyen első helyezést értek el.

– Nagyon büszkék vagyunk Balogh Tamás eredményeire, aki a győri, majd velencei-tavi versenyt követően a szegedi országos vetélkedőn evezésben első helyezett lett. Bízunk benne, hogy a későbbiekben nemzetközi megmérettetéseken is indulhat majd – magyarázta a gyógypedagógus. Az előírásoknak megfelelően a sérült sportolók mellett tartózkodik egy egészséges társuk is: az autista fiú Ispánki Tamással evez egy hajóban, aki tapasztalt, eredményes versenyző. Jó viszony alakult ki a két fiatal között.

A szakembertől megtudtuk: az önkormányzat által támogatott programban részt vevők számát tovább bővítenék. Így egy kisgyerek már kijár a Mosoni-Duna partjára szüleivel, és barátkozik a hellyel, a csónakkal, valamint az emberekkel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatos gondot jelent az aluljáró

Mosonmagyaróvár - Bokáig érő vízben úszik a gyalogos vasúti aluljáró – panaszolta több… Tovább olvasom