Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Átvette Dunakiliti a belügyminiszteri díjat - fotók

Az ünnepélyes díjátadó a Zala megyei Nagypáliban volt.
Január első napjaiban érkezett a hír, hogy a kimagasló és példaszerű színvonalon végzett falufejlesztési munkáért a Magyarországi Falumegújítási Díj kiváló fokozatával jutalmazza a belügyminiszter Dunakilitit, egyedüli Győr-Moson-Sopron megyeiként. Az ünnepélyes díjátadóra a Zala megyei Nagypáliban került sor egy kétnapos rendezvény keretében 2018. május 24-25-én.
 

A települést bemutató előadásban Kovács Andor Tamásné polgármester hangsúlyozta, hogy a falu fejlődésének alapja az összefogás, melyhez mindenki hozzáteszi a maga részét. A jelentős ipari üzemek, vállalkozások segítsége mellett az egyesületek révén érhető el, hogy a lakosság aktívan bekapcsolódjon a közéletbe. Az ünnepélyes díjátadón dr. Odonics Aliz jegyző, dr. Hegyi Judit képviselő, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottsági elnök, Edelmayer Miklósné kulturális referens és Kovács Andor Tamásné polgármester képviselte a megújuló települést.
 
 
A közelmúltban tanácskozás zajlott Dunakilitin egy határon átnyúló program keretében az Arrabona EGTC munkatársai és külső szakemberek bevonásával a településen történő hulladékkezelésről, lakossági szemléletformálásról. Egy pályázat is beadásra került e témában. A napokban készül el önerőből megvalósuló beruházásként az Egészségház felújítása és bővítése. Az ünnepélyes átadásra 2018. június 30-án, a Falunap reggelén kerül sor, és utána hamarosan a lakosság is birtokba veheti az új épületet.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az évek óta tervezett ravatalozó Héderváron

Többéves szervezés előzte meg az új ravatalozó átadását Héderváron. A helyi kivitelező térkövezést… Tovább olvasom